Паровозне депо у Гречанах відзначає століття з дня створення

Четвер, 19 вересня 2013, 16:38
У 1913 році товариство Подільської залізниці побудувало в селі Гречани паровозне депо та залізничні майстерні.
Після відкриття в 1913-1914 роках на Подільській залізниці руху поїздів за маршрутом Проскурів-Шепетівка та Кам'янець-Подільський саме станція Гречани стала великим залізничним вузлом. Під час Великої Вітчизняної війни станція Гречани була в полі особливої уваги німецьких окупантів. Однак це не завадило місцевим залізничникам вже в 1941 р. створити підпільну антифашистську групу, яка виводила з ладу техніку, зривала рух поїздів, проводила інші диверсії. Сьогодні в певній мірі легендарний об’єкт відзначає своє 100-ліття. 
Анатолій Василюк працює машиністом уже не один рік. Для нього цей процес звична справа, каже, що для роботи на залізниці виконання усіх інструкцій обов’язкове. За час роботи у паровозному депо машиніст-інструктор відзначив для себе професійність кожного, хто працює тут.
Про історію депо згадують усі, адже багато хто з теперішніх працівників пам’ятають часи, коли ще не було комп’ютерів та сучасних електронних засобів. Наприклад, до 1975-го року єдиним способом зв’язку між станціями була жезлова система. І хоча вона вже відійшла так би мовити у вічність і зараз служить лише музейним експонатом, за час її функціонування не було жодної аварії на залізниці.
У залізничників також є свої секрети. Наприклад, прилад, який називають швидкостемір – це своєрідна чорна скринька авіації. Він фіксує усі параметри руху потяга і навіть визначає наскільки пильно машиніст керує локомотивом.
Починаючи з 1935-го року на депо змінилось лише 8 керівників, що демонструє якість підбору кадрів на таку посаду і водночас повагу від працівників. Сьогодні директором депо є Анатолій Шиндер. Зараз об’єкт називають зразковим не лише на території Хмельницької області, а й взагалі – у вузлі всієї Південно-Західної залізниці.
Кращих працівників депо відзначили не лише безпосередні керівники, але й обласне керівництво. Більше про станцію у Гречанах дивіться найближчим часом на телеканалі Ексклюзив у авторській програмі Ганни Лернатович "В полі зору".
Loading...

Новина дня

Хмельницькі активісти зірвали виступ Потапа і Насті Хмельницькі активісти зірвали виступ Потапа і Насті. Свій супротив активісти висловлювали гаслами про бойкот концерту, кидали у скляні двері яйцями та обливали їх кров’ю тварин.

Останні новини

18:28
Хмельницькі активісти зірвали виступ Потапа і Насті Хмельницькі активісти зірвали виступ Потапа і Насті. С... 
14:47
Наступного року вода для хмельничан знову може здорожчати Про це повідомляють на “Хмельницькводоканал... 
13:47
Розпочалися осінні канікули у 23 хмельницьких школах Сьогодні, 24 жовтня, у загальноосвітніх навчальних за... 
12:53
Юні боксери з Хмельниччини здобули 9 нагород на Івано-Франківщині У Надвірній завершився чемпіон... 
11:49
У Хмельницькому немає вакцини від грипу Хоч епідеміологічний поріг у місті не перевищено, все ж на грип та ГРВІ захво... 
10:56
У Хмельницький приїде Ірма Вітовська з виставою «Оскар и Рожева Пані» Театральний арт-проект... 
09:59
Жінці, яка викинула новонароджену дитину на смітник у Хмельницькому, загрожує до п'яти років ув’язнення  
15:09
Неспокійно на маріупольському напрямку Терористи продовжують обстрілювати, як позиції військових, так і будинки мирн... 

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 24 жовтня
  
25.10.2016 10:48
Підсумковий випуск новин від 23 жовтня
  Коли зникне "дорога смерті" на Хмельниччині, скільки платитимуть подоляни за "ком...
25.10.2016 09:58
Тележурнал "Відродження". Випуск 21
  
24.10.2016 15:41
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
21.10.2016 10:49