Українські сапери підвищують кваліфікацію у Кам’янці-Подільському

Середа, 03 лютого 2016, 15:43
Відносне зменшення інтенсивності бойових дій на Сході країни, не означає зниження пильності зі сторони українських військових. Доки на Донбасі крихке перемир*я, наші вояки взялися за розмінування територій, де велися активні обстріли. Військовий час вимагає і висококваліфікованих саперів. Таких готують у єдиному в державі Центрі розмінування Збройних Сил України.
Потужний вибух, який чутно у радіусі кількох кілометрів. Українські сапери опановують навички, як закладання вибухових пристроїв, так і їх нейтралізацію. Ці знання стануть їм у нагоді під час відряджень до зони проведення антитерористичної операції. Там нині безліч снарядів, вибухівки, котрі залишилися після ведення активних бойових дій. Навчають справі сапера у Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, який знаходиться у Кам*янці-Подільському.
 
Майор Олег Паламарчук неодноразово виконував завдання на Сході держави. Незабаром на нього чекає чергове відрядження в зону АТО. Командир групи розмінування каже – йому та підлеглим доводилося знищувати не тільки артилерійські боєприпаси, а й знешкоджувати саморобні вибухові пристрої, котрі сепаратисти часто залишають на неокупованій українській землі.
З початку бойових дій на Донбасі кількість тих, хто пройшов навчання у Центрі розмінування зросла майже втричі. Лише за минулий 2015-й рік було підготовлено близько семисот фахівців. Це військові Збройних Сил, Нацгвардії, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки. Нині із українськими вояками працюють канадські колеги. Іноземці передають досвід отриманий під час проведення операцій у найбуремніших країнах світу.
Канадські військові навчають українців правильно використовувати сучасну техніку котра мінімізує контакт людини із вибуховими речовинами. Навчають натівці українських саперів на спеціальному обладнанні, котре було передане до наших Збройних Сил в рамках допомоги зі сторони Канади.
Через зменшення бойових дій на Донбасі на перше місце нині виходить робота саперів. Фахівці стверджують – бути спеціалістом із розмінування здатен не кожен, лише людина котра повністю віддається службі та готова до виконання завдань пов*язаних із ризиком для життя.
Loading...

Новина дня

Як далі бути? Громадські активісти влаштували круглий стіл із владою щодо авто на євро номерах Знайти шляхи для порозуміння. У Хмельницькому за круглим столом зустрілися власники автівок з іноземною реєстрацією, митники, полісмени та влада області.

Останні новини

16:53
Як далі бути? Громадські активісти влаштували круглий стіл із владою щодо авто на євро номерах  
13:28
Підсумки тижня - Треті роковини розстрілам на Майдані Герої не вмирають! Цього тижня у Хмельницькому вшан... 
12:39
Підсумки тижня - Інтерв'ю з правозахисником Андрієм Місяцем Присяжні замість народних засідателів. В... 
11:47
У Хмельницькому СБУ блокувала ретрансляцію заборонених російських телеканалів Сп... 
10:48
Творча сотня "Рух до перемоги"знову вирушає в зону АТО Чергові смачні гостинці везуть волонтери бійцям ві... 
09:59
До Хмельницького приїде виставка фотохудожників усіх країн «З любов’ю до жінки» 1... 
16:24
Податковій міліції – ні. Народні обранці відмовилися голосувати за законопроект, що передбачав відновлення цієї структури  
16:13
Маленьких хмельничан безкоштовно навчатимуть акторської майстерності Заняття проходитиму... 

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 27 лютого
  
28.02.2017 10:50
Підсумковий випуск новин від 27 лютого
  Навіщо Україні блокада Донбасу, проблеми хворих – не лікарські та три роки після...
28.02.2017 09:55
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 45
  
27.02.2017 16:33
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 23 лютого
  Гості студії - журналісти Неля Шпулак та Володимир Гординський...
24.02.2017 12:34