25 років Хмельницькому вищому професійному училищу - Спецрепортаж

П'ятниця, 19 лютого 2016, 17:53
Ключем до знань – відкриємо майбутнє. Під таким гаслом вже як 25 років функціонує Хмельницьке вище професійне училище. За цей час навчальний заклад випустив понад чотири тисячі кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів. Навчають тут на базі дев*яти і 11-ти класів.
Здобуті теоретичні знання учні ВПУ №25 постійно відточують на практиці. У їх розпорядженні - навчально-виробничі майстерні, оснащені необхідним обладнанням. Приміром тут - проходять заняття з ремонту автомобілів. Викладач - Михайло Наталіч - розповідає, всі ці машини відносно у робочому стані. Відтак, учні працюють ніби у реальних умовах СТО.
А цю майстерню для електриків колись облаштували випускники. Багато хто із них, розповідає вчитель – Володимир Томусяк – нині працює на знаних підприємствах Хмельниччини.
Зараз Володимир Томусяк готує чергову групу майбутніх спеціалістів. Каже, завдяки практичним заняттям в училищі – почуватимуть себе впевненіше на роботі.
  
У ВПУ №25 є кілька комп*ютерних класів. Це один із них – тут навчаються оператори з обробки інформації та програмного забезпечення. Напрямок – новий, функціонує у освітньому закладі лише другий рік.
Ще один напрямок, який користується популярністю серед вступників це - діловод, адміністратор, касир. Одразу три фаха в одній спеціальності у Хмельницькому можна здобути лише у Вищому професійному училищі. Це своєрідна родзинка закладу.
Також у 25-тому училищі створені усі умови для розвитку творчого. Є тут такі спеціальності як живописець: оформлювач вітрин, приміщень та будівель, а також – декоратор вітрин. Після закінчення курсу випускники можуть працювати дизайнерами або ж вступати у ВИШі. До слова, з багатьма університетами Хмельницьке ВПУ тісно співпрацює.
У ВПУ намагаються постійно крокувати у ногу з часу. Відтак на базі училища діє навчально-тренувальна фірма. Це українсько-німецький проект, який працює в одинадцяти навчальних закладах країни.
Усі одинадцять віртуальних фірм між собою пов*язані, розповідають в училищі.
Заразом учні ВПУ постійно улаштовують благодійні ярмарки. На продаж виставляють виготовлену власними руками продукцію, а кошти віддають на благодійність. Через збройних конфлікт на Сході країни нині значну увагу приділяють саме допомозі війську.
У планах навчального закладу - активно розвиватися і надалі. Це стосується як покращення умов навчання, так і проживання учнів. До слова, у Вищому професійному училищі діє гуртожиток. Отримати там кімнату може кожен тамтешній учень, який її потребує.

Новина дня

Упіймав «на гарячому» У центрі Хмельницького затримано 32-річного іноземця, який обкрадав автомобілі. За допомогою спеціального сканера зловмисник відключав сигналізацію і забирав з машин цінні речі. На разі крадій перебуває у слідчому ізоляторі тимчасового утримання.

Останні новини

13:29
Хмельницькі рукопашники стали другими в Одесі Відкритий чемпіонат Одеської області з рукопашного бою: наші руко... 
12:37
Хмельницький поріднився з Руставі Міський глова Симчишин підписав меморандум про дружбу і співробітництво з третім за чис... 
10:50
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
16:06
Упіймав «на гарячому» У центрі Хмельницького затримано 32-річного іноземця, який обкрадав автомобілі. За допомогою спеціального скан... 
11:38
Податківці з прокуратурою знову кажуть, що знайшли тіньові мільйони гривень За повідом... 
09:50
Бокс. "Золото" та "бронза" хмельничан у Вільнюсі У Литві завершилися міжнародні змагання з боксу "Кубок Дана Позня... 
18:06
Допомогти юному волонтеру Більше десяти «хімій», а далі - омріяна поїздка на схід з концертом.... 
14:35
У Хмельницькому у квітні досліджуватимуть пасажиропотік у тролейбусах З 4 по 18 квітня у ... 

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 28 березня
  Гість студії - головний тренер ВК "Новатор" Роман Ковальчук...
29.03.2016 11:43
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
29.03.2016 10:50
Анонс програми "Під прицілом"
  Дунаєвецький район
29.03.2016 09:52
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 25 березня
  Гість студії - Людмила Степанюк - лікар-невролог Хмельницької обл...
28.03.2016 13:25