Екологічні проблеми міста: як навчити хмельничан берегти довкілля?

Середа, 24 лютого 2016, 18:15
«Зробимо Україну чистою разом». Хмельничан навчають як берегти довкілля.
У рамках Всеукраїнської екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом» у Хмельницькому відбувся «Обласний форум Взаємодії». Організувала такий захід ВГО «Let’s do it, Ukraine».
Нехай небо буде мирним, а Україна – чистою. Таке гасло у своїй діяльності використовує ГО «Let’s do it, Ukraine». До слова, це частина всесвітньої організації «Let’s Do It! World». Та, у свою чергу, об’єднує понад 13 мільйонів людей у 116 державах. У нашій країні «Let’s do it, Ukraine» вже п’ятий рік поспіль організовує екологічну акцію «Зробимо Україну чистою разом».
 
«Зробимо Україну чистою разом». Таку екологічну акцію у нашій країні проводять не вперше. Щороку близько півмільйона українців долучаються до цього заходу. Основна її мета - не стільки у прибиранні сміття, як у вихованні дбайливого ставлення до довкілля.
Особливо тішать минулорічні результати акції. Тоді, кажуть організатори, третина зібраного сміття пішла на переробку. При тому, що побутові відходи складають лише 1%.
Це означає лише одне – справа у свідомості самих громадян. До прикладу, відходи домогосподарств або ж ті побутові відходи практично не підлягають вторинній переробці. Вся проблема у тому, що у Хмельницькому, як і в інших містах України, не вміють сортувати сміття.
Тому, переконані організатори, співпрацю необхідно починати ще зі шкільної парти. Адже навчання у такому віці куди ефективніше.
Та все таки, батьківський приклад є найбільш вдалим для наслідування. Втім, кажуть організатори, тут практика не настільки дієва. Тому й вирішили взятися за просвітницьку роботу.
«Зробимо Україну чистою разом» пройде 23 квітня. Кожен хмельничанин може долучитися та зробити внесок у розвиток ЕКО-України.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

14:15
На Хмельниччині 9-річний велосипедист втратив рівновагу і потрапив під “ЗІЛ” Хлопчик... 
12:58
У Шепетівці податківці припинили незаконну діяльність з продажу дизельного пального  
12:12
На Хмельниччині поліцейські затримали кримінальний дует, на рахунку якого близько 30 крадіжок та розбійний напад  
11:29
Голову Летичівської райради засудили за правопорушення, пов’язане з корупцією Чино... 
10:27
Хмельничанам покажуть виставку фотографій надзвичайних тваринок Презентує світлини відомий зе... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54