Волочиська районна лікарня повертає людям можливість рухатися

Четвер, 24 березня 2016, 15:05
13 пацієнтів повернули собі можливість рухатися в результаті унікальних операцій, проведених у Волочиській районній центральній лікарні. Таким є досягнення хірургів-травматологів. Ще рік тому про операції із заміни кульшового суглоба в районній лікарні не те що пацієнти - навіть лікарі не мріяли. До 2015-го в нашій області такі операції з ендопротизування могли виконувати лише в двох містах - Хмельницькому та Кам'янці-Подільському. Та вже як рік Волочиська центральна районна лікарня ставить на ноги хворих. Такому прориву в районній медицині посприяли небайдужі люди та підприємці міста.
Торік, шістнадцятого березня, тутешні лікарі провели одразу дві операції із заміни кульшового суглоба. Оперували як тутешні хірурги-травматологи, так і фахівці клініки «Мотор Січ». До цього часу такі операції могли виконувати тільки медичні заклади Хмельницького та Кам'янця-Подільського. Такому прориву в районному ендопротизуванні посприяли небайдужі жителі міста.
Проблема із заміни кульшових суглобів в нашій області стоїть гостро. Кожного року цього потребують декілька сотень людей. Тому до Волочиська приїздять лікуватися жителі із сусідніх районів. Пані Валентина - із Чорного Острова. Про хворобу дізналася сім років тому. Лікування, яке вона проходила, до операції, ніяких результатів не дало. А от після хірургічного втручання жінка задоволена: і результатом заміни, і хорошими умовами, які тут діють для кожного пацієнта.
 
Разом із пані Валентиною в палаті лежить і пан Володимир із Городка. До операції чоловік пересувався на милицях, а пізніше взагалі був прикутий до ліжка. Тепер обоє можутьрухатися. Повна реабілітація займе від двох до трьох місяців. Що жінка, що чоловік про тутешні операції із заміни кульшового суглоба дізналися із газети, тому і вирішили лікуватися саме тут. Найбільше пацієнтів порадувала вартість.
Ціна дійсно нижча, ніж у інших медичних закладах. Лікарі кажуть, все через вітчизняного виробника. Ці протези виготовляються на Запорізькому машинобудівному заводі «Мотор Січ» який має одну із філій у Волочиську. Тому лікарні вони дістаються по собівартості.
Штучні суглоби, які ставлять лікарі, є якісними, а, головне, - довговічними. Про це переконалися ті люди, які ще рік тому були пацієнтами.
Таких успіхів районна медицина не досягла, якби не підтримка небайдужих жителів міста та підприємців Волочиська. Вже незабаром в терапевтичному відділені за сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка буде відкрито дві окремих палати для лікування воїнів АТО. До слова - це не перший ремонт лікарні, який був зроблений з допомогою народного обранця.
За словами головного лікаря Волочиської центральної районної лікарні Віктора Чубара, державного фінансування медичної галузі, як завжди, не вистачає.
Loading...

Новина дня

Аудит-перевірка на Хмельницькому протезному заводі На Хмельницькому протезному підприємстві завершили перевірку аудитори. Нагадаємо, ще в середині лютого активісти завітали на завод, аби з’ясувати долю технічного обладнання. Воно було придбане ще у 2008 році, однак з тогу часу не вводилося в експлуатацію.

Останні новини

17:38
Аудит-перевірка на Хмельницькому протезному заводі На Хмельницькому протезному підприємстві завершили пере... 
15:37
Садили одні - рубають інші Пеньки по дві сторони дороги. Узбіччя автошляху до села Малашівці Хмельницького району вже два тижні в... 
14:46
Хмельничан запрошують вшанувати пам'ять Кобзаря 9 березня — 203-тя річниці від дня народження Тараса Шевченк... 
13:50
Хмельничанин прийшов із гранатою у один із нічних клубів міста Чоловіка затримали патрульні.... 
12:47
Міжміських перевізників на Хмельниччині тепер контролюватимуть жорсткіше Антимонопол... 
11:57
Хмельничани просять замість металобрухту облаштувати квіткову клумбу У зверненні йдеться... 
10:48
У Хмельницькому загорівся водій тролейбуса На чоловікові спалахнула куртка. Обійшлося без жертв. ... 
09:59
Через дитячі пустощі в Ізяславі ледь не згоріло троє людей Постраждалих і загиблих не було.... 

Ексклюзив

Програма "Позиція"
  Гість студії - Олег Червонюк - власник Рівненського льонокомбінату...
07.03.2017 17:42
Спортцентр. Випуск від 6 березня
  
07.03.2017 10:46
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 6 березня
  Гість студії - Ігор Салабай - лікар-кардіолог...
07.03.2017 09:58
Програма “Свят коло”. Пісня – душа народу.
  
03.03.2017 10:51