Друге соціальне таксі запрацювало у Хмельницькому

П'ятниця, 09 вересня 2016, 17:19
Друге дихання від проекту «Соціальне таксі». У Хмельницькому курсуватиме ще одне авто для людей з обмеженими можливостями. Нагадаємо, спільна ініціатива з’явилася ще півроку тому від благодійного фонду «Карітас Хмельницький», громадської організації «Світ без бар’єрів» та Волонтерського Лідерського Руху.
Чотири стіни та вікно, за яким рине багатолюдне буття... Для людей з обмеженими фізичними можливостями звичне життя являється неосяжним. Проблема з пересуванням – ворог номер один. Такі люди практично відрізані від світу та будь-якої соціальної активності. Аби зробити світ ближчим для такої категорії населення, у Хмельницькому стартувало «Соціальне таксі».
Діє воно уже півроку. За цей час безкоштовне таксі здійснило шістсот поїздок. Щодня допомогу в перевезені отримують від трьох до семи осіб.
 
Найчастіше люди з обмеженими фізичними можливостями звертаються до соціального таксі, аби потрапити до лікарні, реабілітаційної установи тощо. Бували й не зовсім звичні поїздки.
На одному таксі ініціатори проекту не зупинилися. Напередодні представили для хмельничан ще одну автівку. Кошти на неї збирав Волонтерський Лідерський Рух. Вони й фінансували проект «Соціальне таксі» протягом цих півроку. Сума витрат сягнула майже ста тисяч гривень.
Вартість нової машини – шістнадцять тисяч доларів – відповідає усім європейським стандартам.
Аби соціальний проект працював й надалі, до ініціативних людей підключилася й міська влада. У 2016-у на відшкодування соціального таксі виділено майже півмільйона гривень. У наступному році ця сума зросте в рази.
Найближчим часом в обласному центрі з’явиться третє соціальне таксі. Волонтери на нього зібрали лише частину коштів тому просять усіх небайдужих людей допомогти.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

14:15
На Хмельниччині 9-річний велосипедист втратив рівновагу і потрапив під “ЗІЛ” Хлопчик... 
12:58
У Шепетівці податківці припинили незаконну діяльність з продажу дизельного пального  
12:12
На Хмельниччині поліцейські затримали кримінальний дует, на рахунку якого близько 30 крадіжок та розбійний напад  
11:29
Голову Летичівської райради засудили за правопорушення, пов’язане з корупцією Чино... 
10:27
Хмельничанам покажуть виставку фотографій надзвичайних тваринок Презентує світлини відомий зе... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54