Чотири свята в один день: у Ходаківцях відзначили Покрови, День козацтва, День захисника та День народження села

Понеділок, 17 жовтня 2016, 17:08
Аби відсвяткувати 550-ту річницю від дня першої згадки про населений пункт, 14-го жовтня влаштували грандіозні урочистості. Розпочались вони із Богослужіння в церкві. Опісля, вулицями пройшла хресна хода до центру. Там, на майданчику, ходаківців вітали посадовці. Офіційну частину святкувань продовжили невеличким концертом і народними гуляннями – з юшкою та справжнім козацьким кулішем.
День козацтва, захисника України, Покрови і Ходаківцям - 550. Відразу чотири свята у Ходаківцях відзначили з особливим розмахом. Таких гулянь, каже староста села, іще не було – та й не могло бути. Принаймні, відколи Ходаківці – частина об’єднаної територіальної громади. Лише півроку село разом із 13-ма іншими – у Лісогринівецькій. А результати вже не забарилися. Староста села переконує, на краще село власне змінюють люди.
Планів на Ходаківці у Лісогринівецької тергромади – чимало. Адже, для того, аби зробити село кращим, працювати потрібно, не покладаючи рук. Вуличне освітлення, дороги, водопостачання – зробити ще потрібно багато. Як саме – ідеї є. Та й в допомозі ніхто не відмовляє. Незважаючи на те, що територіальна громада має і власний бюджет, і власні виборні органи самоврядування, активно співпрацює і з районною радою. Там кажуть, раді підсобити – не лише порадою, а й фінансово.
 
Співпрацюють у Ходаківцях не лише з районом, а й з областю і народними обранцями. Депутат Лісогринівецької сільради від села, Василь Лежанський каже, ходаківчан і справді не забувають.
Не обійшлося без подарунків і до свята села. Разом із грамотами, їх вручив помічник народного депутата України Сергія Лабазюка. Відзначили цього дня ходаківчан і з обласної державної адміністрації. Від депутата Василя Лежанського село отримало герб. А від об’єднаної територіальної громади – концертну програму. Долучилося до організації дійства і козацтво. Від них – усім охочим – уха та козацький куліш, виготовлений за особливим рецептом.
Святкування вдалося на славу. Навіть погода «не підвела». Місцеві кажуть, все тому, що День села – на Покрови. Переконані, сонечко на небі – це подарунок згори.
Відзначити 4 свята разом з односельчанами, прийшла і Ганна Тарасівна. Жінка – найстарша жителька села. Їй – 90 років. У рідних Ходаківцях вона провела усе своє життя. Каже, що не рік – село змінюється на краще. Додає, в останні роки навколо побільшало молоді, що доводить – село буде жити. В День 550-ої річниці Ходаківець, і молодим, і кожному односельчанину від щирого серця бажає.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Останні новини

14:38
На базі академії прикордонної служби свою професійність підвищували керівники вищих рангів  
13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31