Прикордонники АТО

Понеділок, 17 жовтня 2016, 18:08
Вони не відмовилися від захисту своєї країни, навіть пройшовши пекельні бої на Донбасі. Нині у прикордонній академії імені Богдана Хмельницького навчаються колишні контрактники, котрі вирішили пов’язати своє життя із армійською службою та отримати офіцерські погони. Хлопці кажуть, під час війни зрозуміли – захист своєї країни для них - покликання.
Курсант Академії державної прикордонної служби Богдан Руденко пригадує службу на пункті пропуску «Довжанський», що на україно-російському кордоні. Тоді, він, контрактник, разом із побратимами, потрапив в оточення промосковських бойовиків. Хлопець, котрий перебував на посаді водія, вивозив з облоги товаришів.
Нині у академії імені Богдана Хмельницького таких, як Богдан, учасників антитерористичної операції на Донбасі, навчається немало. Серед них і майор Олександр Тимощук – слухач факультету підготовки керівних кадрів. Чоловік отримав поранення під час оборони того ж пункту пропуску «Довжанський». Із південного кордону держави його перевели на східний рубіж. Тож пекельні літні місяці 2014-го року чоловік провів на україно-російському кордоні. Під час тієї операції втратив чотирьох підлеглих.
Прикордонники, котрі до російської агресії проходили службу в лавах відомства за контрактом, нині охоче беруться до навчання, аби за кілька років отримати офіцерські погони. В Україні зрозуміли важливість та потрібність сильного війська.
Нині, під час підготовки офіцерів у вищих військових навчальних закладах стали звертати більшу увагу на практичну складову навчання. Багато часу майбутні командири проводять на полігонах, відточуючи майстерність поводження зі зброєю та військову тактику.
Прикордонники несуть службу не лише на державних кордонах, але й на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції. У 2014-му курсанту Олександру Поліщуку, тоді ще службовцю прикордонного відомства, доводилося перекривати кордон між силами АТО та окупантами.
Богдан Руденко та його побратими прагнуть успішно закінчити навчання в академії, та взятися за виконання обов’язків командирів. Адже, добре підготовлені воєначальники – це сильне військо.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Останні новини

14:38
На базі академії прикордонної служби свою професійність підвищували керівники вищих рангів  
13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31