Хмельниччина як горіховий клондайк

Понеділок, 24 жовтня 2016, 16:23
Хмельниччина як горіховий клондайк. В обласному центрі зібралися кращі горіховоди України та близького зарубіжжя.
Хмельниччина як горіховий клондайк. В обласному центрі зібралися кращі горіховоди України та близького зарубіжжя. У рамках конференції близько трьох сотень учасників обговорили проблеми та перспективи розвитку горіхової галузі.
Хмельниччина - горіховий клондайк. Так вважають в Українській Горіховій Асоціації. Кажуть, розташування області ідеально підходить для вирощування горіхів.
Окрім домашніх господарств, горіхівництвом займаються фермери. Нині - це насадження грецького горіха та фундука, у перспективі – мигдаль та їстівний каштан.
На Хмельниччині першопрохідцями у цій галузі є «Уні-Агро». Ще з десяток років тому компанія почала займатися горіхівництвом. Нині, кажуть, це непоганий заробіток. Втім, для старту потрібно захворіти на горіхову недугу.
  
Аби передати позитивний досвід у цій справі, хмельничани приймали міжнародну конференцію. В обласному центрі вони зібрали кращих горіховодів України та близького зарубіжжя. Це близько трьох сотень учасників, серед яких і професіонали горіхового бізнесу, і початківці. До прикладу, пан Федір затівав зі столиці. Розповідає, до Хмельницького прибув недарма, адже за два дні дізнався багато нового та цікавого. Тепер, ділиться, в Україні на один горіховий сад побільшає.
Ніша і справді незанята. Адже, в Україні і досі немає великих промислових садів. Лише деякі фермери мають маточники та розсадники. Та при цьому, є багато ентузіастів. У тому, аби горіхівництво в Україні розвивалося, зацікавлені і білоруські науковці-дослідники.
Додамо тільки те, що нині кондитерська галузь країни щорічно потребує 30-35 тон фундука. Щоправда, усю ліщину цукерники закуповують. Хоча, фактично, це міг би бути і вітчизняний продукт. Адже, умови, потрібні для вирощування, маємо. При цьому, потреба в українських горіхах є не лише за кордоном, а й у самій Україні.
Loading...

Новина дня

Де буде будуватися притулок для собак? Бродячі собаки – без притулку. У Хмельницькому більше десяти років йде мова про будівництво повноцінного звіринця. Тимчасовий стерилізатор у мікрорайоні Дубово наразі утримує чотирилапих в неналежних умовах, адже вольєри не розраховані на таку кількість собак. Тим часом пошук земельної ділянки під забудову притулку триває досі.

Останні новини

17:53
Мешканці Пашківець не можуть дочекатись роботи водогону Труби є – води немає. Мешканці села Пашківці о... 
17:28
Де буде будуватися притулок для собак? Бродячі собаки – без притулку. У Хмельницькому більше десяти років йде мова про ... 
15:44
Шинькович продемонстрував, як отримав задоволення від “кнопкодавства” Народний депутат ... 
13:54
Маленькому хмельничанину необхідна допомога на дороговартісне лікування закордоном  
12:35
Співачка з Хмельниччини увійшла до півфіналу відбору на "Євробачення" Подолянка Міла Нітіч н... 
11:38
Безкоштовно і з будь-яких питань учасникам АТО і переселенцям надаватимуть правову допомогу на Хмельниччині  
09:58
Тижневик преміум-ліги. Випуск №9     
17:28
Неоформив працівника – плати штраф. Стягнень на більш як мільйон гривень наклала Держслужба праці на роботодавців у 2016-му  

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 17 січня
  Гість студії - Сергій Ямчук - начальник управління фінансів Хмельн...
18.01.2017 10:48
Тижневик преміум-ліги. Випуск №9
18.01.2017 09:58
Спортцентр. Випуск від 16 січня
  Гості студії - президент обласної федерації боксу Андрій Чумаков та хмельницький боксер Павло Г...
17.01.2017 12:38
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.01.2017 11:49