День безпечного Інтернету

Вівторок, 07 лютого 2017, 17:27
Як безпечно користуватися Інтернетом – поради спеціалістів.
Щороку у другий тиждень лютого у світі відзначають день безпечного Інтернету. Фахівці та громадськість об’єднуються, аби користування всесвітньою павутиною приносило лише користь.
Безпечна робота у мережі. Саме задля такої мети програмісти та громадськість всього світу об’єднали зусилля, аби убезпечити користувачів від шахраїв. Тож з 2009 року в Україні на початку лютого відзначають День безпечного Інтернету. Цього року він проходить під гаслом «Будь зміною. Об єднаймося для кращого Інтернету».
  
Сьогодні ми не уявляємо своє життя без Інтернету – знайомства, робота, покупки. Майже усі сфери життя заполонила всесвітня павутина. Однак, там де зручність, там і небезпека. Насамперед День безпечного Інтернету проводиться для того, аби вберегти молодь та дітей від небезпек у віртуальному світі. Повністю надійних програм для цього не існує – тож уся відповідальність за тим, що роблять діти за монітором лежить на батьках.
Мережа рясніє різними роликами – завантажити сумнівне відео у мережу не важко. Серед найбільш поширених заборонених в Інтернеті роликів – дитяча порнографія, відео з антидержавними закликами та расова дискримінація. Хоча законодавство України забороняє поширення такої інформації, та знайти зловмисника непросто.
Останнім часом мережа точок безкоштовного доступу до Інтернету в нашому місті зростає. Майже кожен заклад громадського обслуговування теж має свій WI-FI. Однак безкоштовне – не завжди якісне, а головне – безпечне, кажуть фахівці.
Банківські операції та Інтернет-покупки теж варто робити з обережністю. Кожен великий онлайн - магазин чи фінансова установа дбає про свою репутацію, а тому при придбанні товару чи переказу коштів перевіряйте відгуки про ресурс.
Безпека користувачів – насамперед у їхніх руках. Щороку із зростанням пропонованих послуг у всесвітній павутині, збільшується і кількість кібер-шахрайств. Шанси знайти таких злочинців невеликі. Тож не забувайте, для когось Інтернет – спосіб легкої наживи.
Loading...

Новина дня

Аудит-перевірка на Хмельницькому протезному заводі На Хмельницькому протезному підприємстві завершили перевірку аудитори. Нагадаємо, ще в середині лютого активісти завітали на завод, аби з’ясувати долю технічного обладнання. Воно було придбане ще у 2008 році, однак з тогу часу не вводилося в експлуатацію.

Останні новини

17:38
Аудит-перевірка на Хмельницькому протезному заводі На Хмельницькому протезному підприємстві завершили пере... 
15:37
Садили одні - рубають інші Пеньки по дві сторони дороги. Узбіччя автошляху до села Малашівці Хмельницького району вже два тижні в... 
14:46
Хмельничан запрошують вшанувати пам'ять Кобзаря 9 березня — 203-тя річниці від дня народження Тараса Шевченк... 
13:50
Хмельничанин прийшов із гранатою у один із нічних клубів міста Чоловіка затримали патрульні.... 
12:47
Міжміських перевізників на Хмельниччині тепер контролюватимуть жорсткіше Антимонопол... 
11:57
Хмельничани просять замість металобрухту облаштувати квіткову клумбу У зверненні йдеться... 
10:48
У Хмельницькому загорівся водій тролейбуса На чоловікові спалахнула куртка. Обійшлося без жертв. ... 
09:59
Через дитячі пустощі в Ізяславі ледь не згоріло троє людей Постраждалих і загиблих не було.... 

Ексклюзив

Програма "Позиція"
  Гість студії - Олег Червонюк - власник Рівненського льонокомбінату...
07.03.2017 17:42
Спортцентр. Випуск від 6 березня
  
07.03.2017 10:46
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 6 березня
  Гість студії - Ігор Салабай - лікар-кардіолог...
07.03.2017 09:58
Програма “Свят коло”. Пісня – душа народу.
  
03.03.2017 10:51