Нові ціни за старі послуги ЖЕКу

Середа, 08 лютого 2017, 16:31
Навесні Хмельничани почнуть платити більше за послуги ЖЕКу.
Нові ціни за старі послуги ЖЕКу. Вже з першого березня хмельничани почнуть платити майже вдвічі більше за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Востаннє ціни коригували 2013-го. І підвищення мінімальної заробітної плати та електроенергії змушують владу піднімати тарифи для населення. Кажуть - потрібно вдвічі більше платити працівникам ЖЕКу.
Рішення відкоригувати ціни за утримання будинків та прибудинкових територій обумовлено через низку важливих змін, в яку входить збільшенням заробітної плати працівників ЖЕКу, підвищення вартості електроенергії та вартості послуг субпідрядних організацій. В 2016 році з міського бюджету для ЖЕКів дали 6,4 млн. гривень на різницю в тарифах. Якщо вартість не піднімуть - комунальники перестануть надавати послуги.
  
Тарифи наразі по місту різняться - починаючи від 70 копійок до понад 2 гривень за 1 квадратний метр помешкання.Найдорожчими містами в Україні є Одеса, Київ та Донецьк. Та попри здорожчання, Хмельницький залишається містом з низькими тарифами, які максимально сягнуть до 3 гривень 50 копійок.
Для усіх ЖЕКів міста створений чіткий перелік послуг, які вони зобов’язані надавати для мешканців за встановленні тарифи. До прикладу, тут є декілька цікавих пунктів,
Послуги миття сходинок у ЖЕКах не надають, кажуть - люди не готові доплачувати за таку послугу. Хоча в рішенні виконавчого комітету послуга прописана.
В ОСББ також будуть зростати ціни на обслуговування будинків.Причини ті ж самі - підвищення мінімалки та здороження електроенергії для населення.
Нові платіжки за послуги ЖЕКу прийдуть у березні 2017 року. До прикладу, по вулиці Майборського, 1 мешканці сплачують 2 гривні за 1 кв. метр,а будуть - 3,25. За середню площу квартири в 50 кв. м доведеться заплатити 160 гривень на місяць.
Loading...

Новина дня

У Хмельницькому підбили підсумки форуму економічного розвитку Півмільйона гривень - саме стільки коштував форум економічного розвитку Хмельницького, який відбувся у квітні. Представники влади, підприємці та бізнесмени обговорювали під час заходу стратегію розвитку міста. Амбіції були величезні – 10 інвестиційних проектів, 3 дискусійні панелі та більше 5-ти сотень учасників.

Останні новини

18:01
У Хмельницькому підбили підсумки форуму економічного розвитку Півмільйона гривень - саме стільк... 
13:33
На шість мільйонів гривень фальсифікату та контрафакту вилучили на Хмельниччині  
12:38
На Хмельниччині з 1 червня обмежать рух вантажівок Про це повідомляють у службі автодоріг області.... 
11:44
Поліцейські на Хмельниччині розкрили за добу жорстокий розбійний напад 17 та 18-річні мо... 
10:48
За хабар "брудні подарунки" зі Львова хотіли прилаштувати у Славуті Три фури відходів зі Льво... 
09:57
На Хмельниччині адміністратору антиукраїнських груп у соцмережі «ВКонтакте» присудили 3 роки тюрми  
17:32
Знаменитий київський велотрек знову приймає спортсменів Київ сьогодні - лідер серед українських міст ... 
14:47
Квитанції із боргами за газ. Звідки зайві гроші у рахунках подолян? Квитанції за газ із боргами.... 

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович “В полі зору”
  Старокостянтинів у сміттєвому колапсі. ...
26.05.2017 18:13
Програма “Свят коло”
  Співають та танцюють юні таланти Віньковецького району.
26.05.2017 18:09
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
24.05.2017 13:36
Програма "Досить"
  Гості студії: народний депутат України, член політради політичної партії "УКРОП" Віталій Купрій; керівник Хмельницької ...
24.05.2017 11:37