Кольчуги, шоломи й мечі… «Форпост» у Кам’янці-Подільському

Середа, 03 травня 2017, 16:54
Кольчуги, шоломи й мечі… «Форпост» - фестиваль середньовічної культури вшосте відбувся у Кам’янці-Подільському.Тривав фест традиційно три дні з 29-го квітня по 1-ше травня. Понад дві сотні учасників-реконструкторів зібралися у Новому замку,аби кілька днів пожити, як у справжньому Середньовіччі.
Так змагаються лицарі у категорії щит-меч. Це – кажуть, найпростіші змагання: меч дозволяє атакувати, а щит – захищатися. Крім цього, на «Форпості» можна побачити ще чимало різновидів боїв.
Кожен із учасників знаходить себе у тій чи іншій битві на ристалищі. Так, Дмитро – реконструктор з Харкова, вже спробував бугурт і щит-меч.
Відгамселити супротивника до смаку не лише чоловікам. Цьогоріч «Форпост» виявився багатим на лицарок. Під тридцяти кілограмовими обладунками статі бійця не видно. Лиш коли шолом опиняється у руках стає зрозуміло – щойно на ристалищі мечем по касці супротивника удари наносили представниця, так званої, слабкої статі.
І так фактично кожен із майже двох сотень реконструкторів. Щоправда рицарів-бійців серед них менше – шість десятків. Приїхали вони зі всіх куточків України. Незмінний ведучий «Форпосту» Артем Бондар – львів’янин. Зараз чоловік у образі яскравого ландскнехта.
Втім, відповідність одягу середньовічним зразкам далеко не основна вимога до учасників. Обладунки мають захищати тіло від ушкоджень.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

16:39
Професійний тамада – запорука гарного свята Ведучими весіль не народжуються, ними стають. І це факт, тому що баж... 
15:46
Розмова-уточнення про сучасне мистецтво У Хмельницькому відбулася розмова-уточнення із подолянкою Анітою Немет. Голо... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  
10:53
"Веселі старти" з нагоди Міжнародного дня захисту дітей 26 травня 2017 року обласний центр фізичного здор... 
09:54
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:27
Громадські активісти пікетували управління патрульної поліції міста Ні – переслідуванню єв... 

Ексклюзив

"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54
Підсумковий випуск новин від 3 червня
  Як голосують хмельницькі депутати, Хмельницький отримав щорічний рок-фестиваль та...
07.06.2017 13:39