П’яний без краплини алкоголю. У Хмельницькому патрульні презентували алкоокуляри

Понад тисяча потенційних вбивць на дорозі. Стільки п’яних за кермом з початку року впіймали патрульні області. На жаль, кажуть копи, порівняно з попередніми роками статистика суттєво не змінюється. Не лякають нетверезих кермувальників ані чималі штрафи, ані вилучення водійських прав.

Аби п’яних за кермом поменшало, патрульні поліцейські не тільки штрафують, а й вдаються до усілякої профілактики. Цього разу презентували проект «Випробуй у безпеці».

Ззовні алкоокуляри дуже схожі на лижні, втім, на відміну від останніх, ідеально імітують стан алкогольного сп’яніння. За допомогою приладу твереза людина, не випиваючи, може подивитися на світ очима п’яного водія.

Першими випробувати дію спеціального приладу захотіли кращі водії Хмельницького.

Володимир Огойко – один з найкращих водіїв України. На свята, каже чоловік, чарку може пропустити, втім за кермо у такому стані – зась. Випробувавши алкоокуляри у безпеці, кермувальник ще раз переконався: алкоголь та кермо – несумісні.

Юрій Заступ – кермувальник з десятирічним стажем. Чоловік не вживає алкоголю взагалі, тож подивитися на світ очима п’яного водія вирішив за допомогою алкоокулярів.

Дорожній лабіринт та письмові тести кермувальники проходили два рази: перший – у алкоокулярах, другий – без них. Без імітаційного приладу з завданням водії справилися вдвічі швидше. Після випробовування у безпеці, винесли свій вердикт.

У свою чергу, патрульні області запевнили, у безпеці випробовуватимуть й інших водіїв. Адже вони, як і законослухняні кермувальники, хочуть, аби п’яних за кермом поменшало.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...