Обласна сесія: шквал запитів та пропозицій

Четвер, 20 жовтня 2016, 18:05
Понад три десятки звернень та перерви на вимогу фракцій – як депутати на пленарному засіданні працювали.
Більше трьох десятків депутатських запитів підготували обласні обранці на чергове засідання сесії. Окрім того, розглянули і зміни до бюджету. Для розподілення більше, як 50 мільйонів гривень, пріоритетними визнали галузі охорони здоров’я та водопостачання у населених пунктах області.
Вода чи медицина? Депутати на черговій сесії обласної ради намагалися розподілити кошти держбюджету та внести до нього зміни. Під кінець року побільшало і запитів від обранців – їх 20-го жовтня, розглянули більше трьох десятків. Кожен із присутніх намагався відвоювати шматок «пирога» для свого округу. Проте, грошей на всіх не вистачить, відтак у пріоритетах залишилася галузь охорони здоров’я та будівництво водогонів у сільських населених пунктах.
   
Більше трьох десятків депутатських запитів линули на обговорення – так обранці включилися в роботу чергового пленарного засідання. Крім вже зареєстрованих, з’явилися і нові – відтак, депутати навіть заплуталися у процедурі їх розгляду. Фракція націоналістів навіть підняла бунт проти головуючої Неоніли Андрійчук. Кажуть, вона не ставить на голосування включення до порядку денного нових депутатських звернень.
Після 15-ти хвилин перерви, яка знадобилася прихильникам Юлії Тимошенко, робота ввійшла в звичний режим. Деякі нові звернення стосувалися і будівництва водогонів, і навіть якості харчових продуктів в закладах комунальної власності. Такий анонімний лист надійшов до одного з обласних депутатів.
Натиском кнопки депутати звільнили кількох керівників закладів освіти та культури та прийняли програму протидії тероризму на поточний рік. А от зміни до обласного бюджету викликали чимало реплік та обговорень у сесійній залі. Адже, частину від 50-ти мільйонів надлишкових коштів депутати намагалися спрямувати кожен і свій округ - бо, кажуть, мають зобов’язання перед виборцями. Таким чином, першочерговими в бюджеті є кошти на медичну галузь.
Разом з тим, депутати визнають – вони не завжди знають, за що голосують. А тому кошти, які мали б піти на користь громади, спрямовують на другорядні потреби.
Частина депутатів ініціює проведення окремої сесії, на якій єдиним питанням був би детальний розгляд бюджету.
Депутати підтримали запити колег про виділення коштів на чернелівський водогін та ремонт обласного музею.
Loading...

Новина дня

Неспокійно на маріупольському напрямку Терористи продовжують обстрілювати, як позиції військових, так і будинки мирних мешканців. Нещодавно, під вогнем окупантів опинилося село Піщовик, що розташоване фактично на лінії зіткнення.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
21.10.2016 10:49
На Варті. Запис прямого ефіру від 20 жовтня
  Гість студії - Ігор Олійник - радник Хмельницького міського голови, учасни...
21.10.2016 09:55
Досить. Запис прямого ефіру від 19 жовтня
  Гість студії - Валентин Білянський - начальник управління превентивної діяльн...
20.10.2016 09:53
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 18 жовтня
  Гості студії: Григорій Ващук - заступник начальника управління Ж...
19.10.2016 09:57