Разом і батька легше бити: громадськість Хмельниччини попросили допомогти МВС

П'ятниця, 04 листопада 2016, 16:23
Хмельниччину відвідав радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.
Громадськість області запросили до Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ. Задля цього на Хмельниччину завітав сам очільник дорадчого органу – помічник Арсена Авакова Володимир Мартиненко. Розповідає, їздить регіонами для того, аби налагодити діалог з місцевими активістами шляхом створення в кожному робочих груп. Останні в подальшому мають увійти до складу Громадської ради при МВС. В Хмельницькій області її планують сформувати вже за тиждень. Усе для того, аби якнайшвидше питання, скарги та пропозиції подолян почули безпосередньо в Міністерстві.
Громадські ради, насправді, для правоохоронців – не новинка. До реформи такі дорадчі органи функціонували при кожному обласному управлінні Міністерства внутрішніх справ. Сьогодні, за законом, їхню чисельність зрізали до однієї – центральної – при самому Міністерстві. Аби і там чули «голос регіонів» в областях почали формувати робочі групи.
Долучатимуть членів робочої групи і до роботи над законами. Наразі усі нормативно-правові акти, каже пан Мартиненко, активно проходять громадське обговорення та антикорупційну експертизу серед тих активістів, котрі вже – в громадській раді при Міністерстві.
Робочу групу на Хмельниччині планують створити вже за тиждень. Власне з цією метою, в обласному управлінні зібрали представників близько 100 організацій краю. Голова міністерської громадської ради сподівається на те, що вже незабаром і подоляни виступлять з ініціативою так само як громадськість Полтави, котра сьогодні вже активно запропоноване втілює в життя. Там запущено пілотний проект. Відповідно до якого із поліцією почали працювати медики-волонтери. Таким чином, в Полтаві намагаються розвантажити швидку і пришвидшити роботу правоохоронців.
Роботи на поприщі покращення функціонування правоохоронної системи – як регіональної так і загальнодержавної, сьогодні чимало, переконаний Володимир Мартиненко. Саме тому в Громадську міністерську раду намагаються залучити якомога більше представників регіонів. Хмельниччина вже – 19-ий регіон, громадськості якого пропонують співпрацю.
Loading...

Новина дня

У ДТП з патрульним авто загинув таксист Аварійні вихідні у Хмельницькому. У неділю о 2 годині ночі на Проспекті Миру патрульний автомобіль «Toyota» зіткнувся з авто служби таксі «DAEWOO Lanos». 36-річний водій-таксист загинув на місці пригоди. Наразі, розслідуванням обставин смертельної ДТП займається прокуратура Хмельницької області. Власне службове розслідування проведуть і патрульні міста.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 7 листопада
  Мільйони хмельницьких посадовців, люди гинуть від горілки та чому українськи...
07.11.2016 12:27
Тележурнал Відродження. Випуск № 30
  
04.11.2016 16:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.11.2016 15:14
Тележурнал Відродження. Випуск № 29
  
03.11.2016 14:23