Життя після снігу: працюють всі, окрім комунальників

Понеділок, 14 листопада 2016, 18:01
Дорожники, рятувальники, поліцейські та енергетики зустрілись із губернатором – звітували про те, як ліквідовували наслідки негоди.
Без світла і без доріг – на Хмельниччину вкотре неочікувано прийшла зима. Незважаючи на те, що метеорологи за тиждень попереджали про сильні снігопади, до негоди знову не підготувались. Хтось каже, навіяло забагато. Бо обіцяли 30-сантиметрові перемети, а маємо де-інде 2-метрові. Хтось бідкається на техніку, втім, усі працюють. Адже, в області й досі 118 сіл та селищ живуть у темряві, а із вісімдесяти двома і взагалі немає зв’язку.
Максим Посполіта – наш колега – сьогодні не на роботі. Чоловік застряг в селі Кушнирівці Волочиського району. Другий день намагається вибратись з снігового полону, утім, безрезультатно. Дороги в селі вкриті майже метровим шаром снігу.
 
Учора, бідкається Максим, в селі не було ще й електрики. Без світла сиділи до вечора. Як виявилось, день в темряві у Кушнирівці то – не проблема. Адже, в області – чимало сіл, котрі й досі знеструмлені. Жителі 118 населених пунктів все ще чекають на допомогу. Чому так довго – електрики пояснюють просто – як і Максим на роботу – не можуть дістатися пункту призначення.
Власне, на сьогодні, проїзд ускладнено до 82 населених пунктів краю. Рятувальники кажуть, в пік негоди чистили скрізь, де могли. Зреагували на 2 тис. повідомлень про надання допомоги людям, котрі опинилися в сніговому полоні, звільнили 237 автомобілів, вантажівок та рейсових автобусів із заторів, що утворилися через перемети. Працювали і вдень, і вночі. Сьогодні ж – час до справи взятися й владі.
Із рятувальниками погоджуються й дорожники. Кажуть, там, де мали спрацювати – спрацювали. Можливо не скрізь до кінця. Не приховують, де-не-де автошляхи зосталися не чищеними, утім, то вина не персоналу, а техніки. Котра, як завжди, за випадковим збігом обставин, повиходила з ладу.
Дорожники додають, наразі автошляхи не лише чистять, а й активно посипають. Правда, водії цього, здається, не бачать. Вранці у Кам’янецькому напрямку стало 4 фури. Правоохоронці розповідають, водії відмовляються їхати саме через непосипані дороги.
Де саме посипалися дороги знає, ймовірно, лише головний поліціянт краю, бо для водіїв, котрі курсують автошляхами обласного та загальнодержавного значення, так само як і для тих, хто їздить в місті це – питання. Пані Наталя, до прикладу, сіла за кермо не в пік негоди – сьогодні зранку. І відчула весь смак активної роботи комунальників обласного центру. Всю дорогу машину «носило», бо дороги – не чищені. Та й заїздів взагалі нема. В дворах снігу – по коліна. Тому, власне, розповідає Наталя, і потрапила в халепу. При спробі припаркуватись, автівка дівчини погрузла у снігу. Хоча, це – не найбільша проблема, зізнається вона. Переконує, зважаючи на те, що довелося спершу проїхатись, а потім пройтись, як водій все ж таки більше співчуває пішоходам. Адже, з тим, як спрацювали комунальники неможливо не лише їхати, але й іти.
Одним словом, зима, як завше, прийшла неочікувано – і у села, і в райони, і в міста. Усі працюють, а результату не видно. Такий собі комунальний рай.
Loading...

Новина дня

Монополії – ні! Міську раду зобов’язали переглянути своє рішення про державно-приватне партнерство у сфері будівництва Державно-приватне партнерству – так, монополії – ні: міськраду зобов’язали переглянути «нашумівше» рішення.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 15 листопада
  Гості студії - Роман Мартинюк - т. в. о. речника Управлінн...
16.11.2016 10:59
Тележурнал Відродження. Випуск № 35.
16.11.2016 09:53
Спортцентр. Випуск від 14 листопада
  
15.11.2016 12:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.11.2016 11:49