У Кам’янці-Подільському в школах і садочках втричі зросла захворюваність на скарлатину

П'ятниця, 06 січня 2017, 11:04
Лікарі б’ють на сполох.
У Кам’янці-Подільському в листопаді-грудні 2016 року втричі зросла захворюваність на скарлатину, порівняно з 2015 роком. Про це повідомила інфекціоніст міської дитячої поліклініки Наталія Кібрік.
З приходом зими лікар-інфекціоніст констатує ріст дитячих інфекцій в школах, дитячих садках, таких як скарлатина, вітряна віспа. І якщо вітряна віспа завжди реєструвалась на високих цифрах серед дітей у садочках, то захворюваність на скарлатину в листопаді-грудні 2016 року виросла в 3 рази порівняно 2015 роком.
Як нагадала Наталія Кібрік, проявляється скарлатина підйомом температури тіла та болем у горлі, ангіною, на 1-2 день хвороби з’являється характерна висипка, збільшуються підщелепні або шийні лімфовузли. Скарлатина може протікати в легкій формі, або в середній, тяжкій, септичній формі. У разі своєчасного звернення до лікаря скарлатину успішно лікують.Якщо цього не зробити або зробити невчасно, хворому можуть загрожувати ускладнення зі сторони серця, нирок.
За словами медиків, одним із способів профілактики цієї інфекції є вологе прибирання приміщень, провітрювання, кварцування класів, груп в садках, коридорів.
Є
Loading...

Новина дня

Перша жертва патрульних: у Хмельницькому поліцейські застрелили зловмисника Ранок п’ятниці для жителів Тернопільської та Кам’янецької розпочався зі стрілянини. У передсвятковий день вибухали не феєрверки чи петарди – хмельницькі патрульні застосували табельну зброю. Таким чином вони намагалися затримати зловмисника на розі названих вулиць. Чоловік нападав на хмельничан із шилом. З ним же, коли ті прибули на місце, кинувся на поліцейських. Без сили втрихомирити його не вдалося, тож, правоохоронці почали стріляти.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович “В полі зору”
  50 років з дня відновлення Теофіпольського району ...
30.12.2016 18:04
Досить. Ефір від 28 грудня
  Гості студії - Андрій Бондаренко - заступник Хмельницького міського голови; Альона Береза - голова ГО "Жі...
29.12.2016 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.12.2016 14:39
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 27 грудня
  Гість студії - т. в. о. речника Управління патрульної поліції у...
28.12.2016 13:45