Неоформив працівника – плати штраф. Стягнень на більш як мільйон гривень наклала Держслужба праці на роботодавців у 2016-му

Вівторок, 17 січня 2017, 17:28
Майже сто тисяч гривень за одного неоформленого працівника. Сума штрафів, котру накладають інспектори управління Держслужби праці, від початку січня зросла більш як удвічі – прямо пропорційно підвищенню мінімальної заробітної плати. Від березня минулого року інспектори склали 315 постанов про порушення подільськими роботодавцями Кодексу законів про працю, на загальну суму понад мільйон шістсот тисяч гривень. Мораторій на перевірку підприємництва на цю службу не поширюється.
Від мінімальних трьох тисяч двохсот гривень до дев’яноста шести тисяч за одного неоформленого працівника коливається сума фінансових санкцій, яку може накладати служба праці на роботодавця. При тому нині припис складають на юридичну особу.
Накладення фінансових санкцій за порушення трудового законодавства фактично розпочалося з березня минулого року. За цей час інспектори склали 315 постанов про порушення подільськими роботодавцями Кодексу законів про працю, з них 58 - щодо оформлення робітників. Нещодавно одного із підприємців Хмельницького оштрафували за чотирьох неофіційно працевлаштованих співробітників.
 
Такі порушення інспектори виявляють під час позапланових перевірок. Їх вони можуть проводити, якщо є офіційне письмове неанонімне звернення громадян чи інституцій.
Якщо інспектор зафіксував порушення й задокументував його, а керівництво служби протокол перевірки підписало – штрафи доведеться платити і жодних судів не треба. А, якщо роботі інспектора перешкоджатимуть, – прийдеться непереливки.
Поки що, щоправда, таких порушень не фіксували.
Loading...

Новина дня

Перевізники проти зміни транспортної мережі Хмельницького Міні-протест у стінах Хмельницької міської ради влаштували перевізники. Близько десятка людей прийшли, аби спонукати владу до діалогу. Кажуть, говорити хочуть про зміну транспортної мережі, котру перекроїли без відома громади, себто їхнього відома. Вимагають до затвердження нового документу громадських слухань. Додають, якщо влада не дослухається – протестуватимуть масштабно – вже не в стінах виконкому, а на вулицях.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 19 лютого
  Гості студії - Марина Ланівська та Ганна Греснюк - волонтери БФ "Волонтери...
20.01.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.01.2017 10:47
Досить. Запис прямого ефіру від 18 січня
   Гості студії - Ігор Лисий - начальник УКЗ ГУНП у Хмельницькій області; Марія Л...
19.01.2017 09:59
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 17 січня
  Гість студії - Сергій Ямчук - начальник управління фінансів Хмельн...
18.01.2017 10:48