Підприємці та пенсіонери мітингували на майдані у Хмельницькому

Середа, 01 березня 2017, 17:53
На головному майдані міста зібрались підприємці та пенсіонери Хмельницького. Люди вимагали зустрічі з представниками влади, нарікали на неймовірно високі тарифи на комуналку та штрафи для підприємців. Мітингуючи стверджують, жити краще не стало, ба більше – люди живуть на межі злиднів. Підняття цін на комунальні послуги та нововведення у податковому кодексі для простих людей, дрібних підприємців – нищівні. Сьогодні, переконують хмельничани, не живуть, а виживають.
Хмельницькі підприємці вимагають у депутатів змінити законодавство. Через високі податки і штрафи десятки підприємств закриваються, тому що власники просто не в змозі їх утримувати. Свої вимоги підприємці висловили мирною акцією протесту на головному майдані міста. Приєднались до них і пенсіонери та просто небайдужі хмельничани, які нарікають на захмарні тарифи на комунальні послуги. Кажуть, влада своїми «покращеннями» доводить людей до злиднів.
 
Підприємці, які, не зважаючи на постійний тиск з боку держави, зуміли створити хоч маленький, але власний бізнес, переконані, в умовах непрацюючих заводів єдиний вихід держави – це всіляка підтримка малого та середнього бізнесу. Між тим, на сьогоднішній день малий бізнес не тільки не відчуває допомоги держави, а, навпаки, підлягає відвертому нищенню. Постійний утиск, захмарні штрафи поставили малий та середній бізнес під загрозу повного знищення.
Заступник міського голови Володимир Гончарук переконує, органи місцевого самоврядування не повинні виконувати каральні функції щодо регулювання діяльності підприємництва. Та наразі іншого виходу не мають, тому намагаються проводити із підприємцями роз’яснювальні роботи.
Мітингувальники в слова вже не вірять і вимагають від влади конкретних дій. Оголосили свою резолюцію і на її виконання органам влади країни дають 30 днів. В іншому випадку обіцяють зібрати підприємців зі всієї країни та влаштувати таку ж акцію, але вже під стінами Верховної Ради. Протестувальники переконані, влада забов’язана прислухатись до людей.
Хоч акція протесту і носила а-політичний характер, та деякі політичні сили прийшли зі своїми прапорами. Інші вирішили зробити собі рекламу, та перетворили свій виступ чи не на виборчу агітацію. Ніби-то і рухаються з новими силами, та занадто знайомими методами.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54