Садили одні - рубають інші

Понеділок, 06 березня 2017, 15:37
Пеньки по дві сторони дороги. Узбіччя автошляху до села Малашівці Хмельницького району вже два тижні всіяне дрібним гіллям та суцільними пеньками. Жителі населеного пункту скаржаться, замість підчищання зелених насаджень, підрядна організація займається рубкою всього підряд. Під сухостій та кущі потрапили навіть плодові дерева.
Не садили - зась і рубати. В Малашівцях Хмельницького району селяни проти вирубки дерев, які вже два тижні лягають під сокиру. Дорога, яка веде в населений пункт, всіяна щойно зрізаним гіллям, свіжою тирсою та суцільними пеньками. Люди кажуть, рубають все підряд, незважаючи навіть на плодові дерева.
Селяни згадують ті часи, коли своїми руками садили черешні обабіч дороги. Тепер замість пахучого цвіту та смачних ягід можна любуватися тільки наслідками від бензопили.
 
Приїхавши на місце валки дерев, ми зустріли пана Володимира. Він є представником фірми, яка проводить лісопильні роботи. Чоловік каже, працюють тут легально та законно. Спилюють тільки ті дерева, які є аварійними та становлять небезпеку для пішоходів і для автомобілістів.
Стосовно черешень, за яких горою стоять селяни, то, зі слів представника підрядника, велика частина їх також є аварійними.
Вирубка лісосмуги може призвести до суцільного розповзання дороги – вона кам’яна. Коріння дерев її тримало, тепер природний фундамент зникне. Тим більше, зимові сніги можуть паралізувати шлях до села.
Селяни вже думають як зібрати кошти та почати озеленення дороги.
Loading...

Новина дня

Аудит-перевірка на Хмельницькому протезному заводі На Хмельницькому протезному підприємстві завершили перевірку аудитори. Нагадаємо, ще в середині лютого активісти завітали на завод, аби з’ясувати долю технічного обладнання. Воно було придбане ще у 2008 році, однак з тогу часу не вводилося в експлуатацію.

Ексклюзив

Програма "Позиція"
  Гість студії - Олег Червонюк - власник Рівненського льонокомбінату...
07.03.2017 17:42
Спортцентр. Випуск від 6 березня
  
07.03.2017 10:46
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 6 березня
  Гість студії - Ігор Салабай - лікар-кардіолог...
07.03.2017 09:58
Програма “Свят коло”. Пісня – душа народу.
  
03.03.2017 10:51