На Хмельниччині продають землю за безцінь

Четвер, 06 квітня 2017, 13:37
Майже на два мільйони гривень занизили вартість двох гектарів землі в Шепетівці - місті обласного значення

На Хмельниччині прокурори виявили в Шепетівці факт продажу 2,1 га землі за заниженою ціною, повідомляє Depo.Хмельницький.

Як з'ясували під час перевірки правоохоронці, у червні 2015 року рішенням міської ради вирішено продати фізичній особі - орендарю земельної ділянки 2,1 га землі, яка надана в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

"Землі промисловості, розташовані у центрі Шепетівки, відчужено за 311 тис. грн, тобто за ціною близько 14 грн. за квадратний метр. Водночас, встановлено, що вартість вказаної землі занижена майже на 2 млн грн, - деталізують в прес-службі облпрокуратури. - Внаслідок цього місцевий бюджет недоотримав значну суму коштів."

За фактом місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 ККУ - зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки.

"Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділу Шепетівського відділу поліції ГУ НП в області", - каже керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Наразі проводять першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Нагадаємо, нещодавно за хабар ув'язнять головного лікаря однієї з психіатричних лікарень в Шепетівці.

На Шепетівщині незаконно орендували майже 100 га землі. Прокуратура Хмельниччини припинила незаконне використання сільгоспугідь, вартість яких перевищує 3,2 млн грн.

В районі "нахімічили" на землях з копалинами. Прокуратура вимагає повернення державі понад 44 га земель вартістю більше 20 млн грн.

Loading...

Новина дня

В честь загиблого прикордонника у Новій Ушиці назвали вулицю Перейменували на честь героя АТО. В Новій Ушиці на честь загиблого прикордонника перейменували вулицю, на якій і мешкав Олександр Дзюбелюк. Ворожий снаряд в 2014 році забрав його життя. Аби вшанувати пам'ять побратима, до населеного пункту приїхали прикордонники та керівництво національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 27 квітня
  Гості студії: Вікторія Дзяна - волонтер, голова БО "Хмельницький обласний...
28.04.2017 09:53
Момент Істини. Ефір від 25 квітня
  Гість студії - Костянтин Пархоменко - організатор фестивалю "Форпост"...
27.04.2017 13:28
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.04.2017 12:37
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 24 квітня
  Гість студії - Олександр Мирний - головний епідеміолог області...
27.04.2017 11:48