«Біометрична» процедура: де і як у Хмельницькому можна отримати біометричний закордонний паспорт?

Середа, 17 травня 2017, 16:58
У Європу – без віз! Вже влітку ми зможемо вільно подорожувати країнами ЄС. Головна умова – наявність біометричного закордонного паспорту. Тож українці активно взялися оформлювати собі «біометрику».
Діловий Брюссель, вільний Амстердам, загадкова Прага… Відчути сповна атмосферу європейських міст українці зможуть вже за місяць. Напередодні Рада ЄС врешті ухвалила рішення про «безвіз». Тож подорожувати Європою тепер стане в рази простіше.

Паспортний стіл, що на Пушкіна,15. Аби отримати «біометрику» сюди ринув основний потік хмельничан. Відранку тут досить людно. Жива черга простяглася майже на увесь коридор. Тим часом фахівець міграційної служби розпочинає видачу талончиків. Робить це за допомогою терміналу. Процедура триває близько хвилини.
Здавалося усе просто, але вже за годину талончики у терміналі скінчились. Тож хто не встиг – мусить знову оббивати тутешні пороги. Пані Ользі нині пощастило. Свій папірець жінка отримала.
Вже третього червня жінка має навідатися сюди знову, аби подати усі необхідні для оформлення «біометрики» документи. Це паспорт громадянина України і індефікаційний код. Після чого доведеться чекати іще 20 робочих днів.
Оплатити послугу можна в найближчому відділенні банку або ж за допомогою терміналу в тому ж Паспортому столі.
Для цього Вам потрібно зайти на сайт Державної міграційної служби. Обрати відповідну послугу, місто й підрозділ. І тут – знову невдача! Вільного місця нині немає. У Міграційній службі кажуть, - на черги вплинув не лише «безвіз», що скоро запрацює в Україні, а й сезон відпусток.
Натомість в області вже працює 23 територіальних підрозділи Міграційної служби, де можна отримати закордонний паспорт. Станом на сьогодні «біометрику» вже отримало близько 19 тисяч подолян.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54