У Віньківцях потруїли корів цианідом

Понеділок, 22 травня 2017, 18:29
Масове вбивство: у Віньківцях потруїли корів цианідом. Станом на 18 травня від улюбленої трути радянських спецслужб там загинуло 96 тварин. Усі вони перебували у власності одного із місцевих господарств, котре займається розведенням племінної худоби. Його директор певен, зловмисники зазіхали на усе стадо, а це – 500 тварин, знищити яких завадив лише випадок.
Те, що сталося на фермі у Віньківцях ветеринари інакше як жахом не називають. Пан Василь, каже, за 40 років роботи не бачив картини більш моторошної.
Смерть в неймовірних муках – після побаченої ветеринарами симптоматики тварини почали злягати одна за одною. Їх намагалися врятувати, утім, нічого не допомагало.
 
На той час злягло уже 77 тварин. Ветеринари з нетерпінням чекали результатів аналізів, що раніше відправили до хмельницької лабораторії. Коли ті прийшли, люди практично оніміли. Корів скосила не невідома епідемія, а відома з радянських часів трута – цианід, або фосфат цинку. Вона, до речі, в Україні – заборонена – з 2013-го року.
Тварини були приречені на вірну смерть. Керівник підприємства каже, коли дивитись на їхні муки стало несила, ветеринари прийняли вольове рішення.
До обіду наступного дня загинуло 96 тварин. Ще близько десятка перебувало на карантині – прогнози ветеринарів – невтішні.
Звідки взявся цианід на фермі наразі уже відомо. Хтось щедро посипав ним силос, яким годували тварин. Керівник підприємства певен, це – робота професіонала.
Пан Василь додає, метою зловмисника було знищення не сотні корів, а усього стада. На щастя, не всі тварини поїли із першого кормозмішувача, куди потрапила трута. Додає, по суті, це був щасливий випадок. Котрий призвів до чималих втрат. Попередньо озвучують суму у 2 мільйони гривень. Це – і вартість тварин, і збитки від втрат молока та силосу – усе наразі утилізовують. Керівництво району каже, цей злочин – удар не лише по самій фермі, а й по всій економіці району.
І районне керівництво, і директор ферми – усі наразі уповають на те, що винних знайдуть і покарають. Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження. Попередньо – за статтею 251-ою Кримінального Кодексу – «Порушення ветеринарних правил». Незабаром злочин, кажуть, перекваліфікують – чекають на результати незалежних експертиз. Слідство триває.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54