103 питання плюс різне. Чергова 15-та сесія Хмельницької міської ради побила всі рекорди за кількістю прийнятих рішень

Середа, 31 травня 2017, 13:39
Про якість, помітьте, ніхто не говорить. Адже, 41 депутат, присутній на пленарному засіданні голосував за принципом «один за всіх і всі за одного» - мовчки підтримуючи та приймаючи надважливі для життя городян рішення. Питання, скарги та пропозиції виникли тільки тоді, коли перейшли до розгляду абсолютно невагомого ,принаймні для громади питання щодо визначення кількості та осіб кандидатур для роботи у складі Госпітальної ради. Чому обранці зациклились саме на ньому знає міський голова і наші журналісти, котрі також були присутніми на черговій сесії.
Пленарне засідання 15-ої чергової сесії Хмельницької міської ради традиційно розпочали із державного гімну. Спершу депутати всі як один заспівали, а потім перейшли до розгляду питань. За більшість з них голосували приблизно так само як і виконували гімн. Так, без жодного питання, обранці затвердили Стратегію розвитку Хмельницького та план дій з її реалізації на 2017-2025 роки. Міський голова каже, відверто здивований байдужістю обранців, адже це питання на сесії чи не найголовніше. Над створенням головного документу, котрий, по суті визначає майбутнє міста працювали понад 1 рік.
 
Іще одне вагоме питання, котре своєю увагою депутати просто оминули – затвердження нової редакції Статуту тергромади Хмельницького. Основоположний документ взаємовідносин між владою та громадою востаннє переглядали наприкінці 90-х. Незважаючи на давність, його не переписували, а відкоригували відповідно до вимог сучасності, каже мер.
Серед питань, котрі важливі для міста та городян міський голова відзначає і 50-відсоткове фінансування навчання міських атовців, і приєднання до ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання», і, так би мовити, переведення в натуру двох скверів Хмельницького – у мікрорайоні Озерна та по вул. Степана Бандери біля Електроніки.
Решта питань міський голова не соромлячись називає робочими. Тому не розуміє чому прийняття рішення щодо одного із них депутати заштопорили практично на цілу годину. Мова про делегування осіб для роботи у складі Госпітальної ради Хмельницького госпітального округу. Спочатку бпп-шників насторожила кількість делегатів від Хмельницького – відповідно до проекту їх мало бути 10-ро. А, от, відповідно до квоти – 43 %.
Не 13-ть, а 14-ть – так, зрештою вирішили депутати. До 10-ти запропонованих в скла Госпітальної ради включили представника від кожної фракції. Спершу делегатів виявилось 15-ть. Аби не заморочуватись відмінусували єдиного представника від громадськості, мовляв, активісти і без того мають право бути при сутніми там, де захочуть. В фаховій раді мають працювати фахівці, себто лікарі. Міський голова таку позицію загалу пояснює дуже просто.
Загалом негативу у прийнятті такого рішення міський голова, каже, не бачить. Сподівається на те, що ті, хто представлятиме Хмельницький окрім інтересів власних стоятимуть і за інтереси містян. Роботою обранців, направду, вдоволений. Адже, дане пленарне засідання побило усі рекорди за кількістю винесених на обговорення питань. А деякими депутатами навіть пишається. Мова про Миколу Барабаша, котрий, маючи мандат, вдруге пішов воювати в АТО. Це при тому, що чоловік – один з найстарших депутатів в раді.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54