Україна має уряд та прем'єра

П'ятниця, 28 лютого 2014, 13:49
Очолив кабмін Арсеній Яценюк, а міністерські крісла посіли як досвідчені політики, так і представники Майдану.
Серед них автомайданівець Дмитро Булатов та голос Євромайдану Євген Нищук. Вони очолили міністерство молоді та спорту й міністерство культури відповідно. 
В Україні знову є прем'єр-міністр та діючий уряд. 27 лютого парламентарі 371 голосом затвердили кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду глави кабміну. Таким чином Яценюку у спадок від попередників дістається країна із мільярдними боргами та нестабільною політичною ситуацією. Сам Арсеній Петрович назвав себе та своїх соратників "політичними камікадзе", та наголосив - аби вивести Україну з кризи новим урядовцям доведеться приймати вкрай непопуярні серед населення рішення. А це і підвищення тарифів, зменшення субсидій, скорочення соціальних програм.
В уряд Арсенія Яценюка увійшли, як досвідчені політики, так і ті, хто практично немає політичного досвіду. Так першим віце-прем'єр міністром став Віталій Ярема, житлово-комунальним господарством займатиметься екс-мер Вінниці Володимир Гройсман. Очільник медичної служби Євромайдану Олег Мусій відтепер міністр охорони здоров'я, а Павло Петренко керуватиме міністерством юстиції. Голос майдану Євген Міщук очолив міністерство культури, свободівець Ігор Швайка міністр аграрної політики, а автомайданівець Дмитро Булатов зайняв крісло міністра молоді та спорту. Сьогодні депутати також сформували нову парламенську коаліцію "Європейський вибір", куди увійшли Батьківщина, Удар, Свобода, депутатські групи Економічний розвиток та Суверенна Україна - всього 250 парламентарів. Проте чисельність об'єднання може й збільшитися. Водночас нині всі нардепи погоджуються - завдання, які поставлені перед новим прем'єром та його урядовцями дуже непрості.
Тим часом настрої щодо прем'єрства Арсенія Яценюка на майдані неоднозначні. Люди кажуть, якщо цей уряд їх зрадить, то його чекатиме така сама доля, як і попередників.
Україна ж розвиватиметься у європейському напрямку, одним із головних завдань новообраного уряду є підписання асоціації з Європейським союзом.
Доведеться також вирішувати проблему і з нестабільною ситуацією у Криму. Сьогодні, 27 лютого, спікер Олександр Турчинов звернувся до вищого керівництва Російської Федерації з вимогою не втручатися у внутрішні справи України. Крім того виконуючий обов'язки президента наголосив про необхідність дотримання угод про дислокацію російських військових в Криму, а їх пересування пів-островом зі зброєю буде розцінено українською стороною, як військова агресія.
Арсеній Яценюк заявив, що балотуватися на посаду президента він не буде, і разом зі своїми міністрами одразу ж пішли вирішувати нагальну кримську проблему. 

Новина дня

У Хмельницькому з’являться вулиця та пам’ятник на честь Героїв Майдану Визнаючи неоціненні заслуги Героїв Майдану у становленні демократичного ладу в Україні та вшановуючи пам’ять загиблих, Хмельницькою міською радою підготовлено проект рішення «Про увіковічення пам’яті Героїв Майдану».

Останні новини

14:08
Наступне засідання Верховної Ради відбудеться 4 березня Голова ВР повідомив, що за календарним планом н... 
13:07
Верховна Рада ліквідувала Міндоходів Верховна Рада ухвалила постанову про вдосконалення діяльності органів доходів і з... 
12:43
Рада відправила у відставку Нацраду з телебачення Верховна Ради України із другої спроби відправила у відста... 
12:19
Турчинов звільнив Сівковича з посади заступника секретаря РНБО З якої причини було ухвалене таке... 
12:18
Рада скасувала деякі депутатські пільги Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується низка пільг народних депутат... 
12:13
ВР повторно проголосувала за звернення до держав Будапештського меморандуму Необхідн... 
12:10
Чорноморський флот відхрестився від причетності до блокування аеродрому під Севастополем  
12:08
Турчинов звільнив начальника Генштабу Іл'їна Текст відповідного указу розміщено на офіційному сайті в.о. глави д... 

Ексклюзив

Україна має уряд та прем'єра
  Очолив кабмін Арсеній Яценюк, а міністерські крісла посіли як досвідчені політики, так і представни...
28.02.2014 13:49
Фіаско шахіста
  
27.02.2014 21:55
Пряма мова
  Народні депутати про ситуацію в Криму
27.02.2014 18:18
Пряма мова
  Народний депутат України Володимир Мельниченко про новий уряд
27.02.2014 17:56