Батьківщина – все: фракції з такою назвою в обласній раді більше немає

Четвер, 16 жовтня 2014, 15:11
Як пережити наступну зиму з дефіцитом російського газу? Питання, яке чиновники розглядають фактично на усіх своїх зібраннях.
Не стала виключенням і чергова сесія обласної ради. Економія споживання блакитного палива змусила обранців переглядати кошторис, вносити зміни у розподіл грошей і під виконання програми соціально-економічного розвитку. Не обійшлось і без політики – на одну фракцію у раді стало менше.
Їх фракцію почало трусити одразу після останніх місцевих виборів. Спершу Батьківщину почали залишати депутати, які за певні умови поповнювали тодішню більшість. Колеги таких називали тушками, намагались морально тиснути, але перебіжців ставало все більше. Здавалося б після революції все мало стати на свої місця, повертати втікачів звичайно ніхто не збирався, та фракція начебто почала працювати злагоджено. Але внутрішні суперечки призвели до того, що відтепер Батьківщини як такої в обласній раді немає. 
У «Рідну Хмельниччину», щоправда, поки вступати не поспішають. Натомість ті, хто ще на попередній сесії титрувався під час виступу як депутат від фракції ВО Батьківщина в основному переходять в іншу групу – Фронт Єдності. Не важко здогадатись нащадком чого є це об’єднання. Втім 6 обранців таки хочуть, аби фракцію Батьківщину не розпускали, і самі готові її представляти. Проте вже зараз стає нагальним питанням про переформатування структури ради – за час існування цього скликання змінилось багато. Немає фракції Партії регіонів, Сильної України, тепер – і Батьківщини. Та й президія ради зазнала змін. Хто ще міг рік тому подумати, що два свободівці сидітимуть на її головних місцях. Щодо господарських питань, то всі почали хвилюватись: як область переживе цю зиму. При адміністрації працює антикризовий штаб, його очолює виконуючий обовязки голови ОДА. І запевняє: економія газу йде по плану, тепла погода сприяє навіть перевиконанню його.
У закладах комунальної власності паралельно з газовими встановлюють і твердопаливні котли. Для цього довелось трішки переформатувати бюджет області. Проте не все добре з дорогами. Якщо раптово впаде сніг (а останні роки для влади він завжди неочікуваний), то піску та солі для посипання автошляхів може не вистачити.
В обленерго також не знають – будуть відключення світла чи ні. Все може вирішитись ситуативно і в останній момент. Одним словом – прийде зима і всі побачать або не побачать світло і відчують або не відчують не тепло. 
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21