«Гладіатори» відіграли в чемпіонаті України

П'ятниця, 24 липня 2015, 11:39
Величезний досвід та популяризація – хмельницькі «Гладіатори» завершили виступи в Чемпіонаті України з американського футболу.
Без команди з великого футболу, зате з клубом з американського. Вперше наша область мала свого представника в еліті чемпіонату України з цього виду спорту. Команда «Гладіатори», яка лише цього року формувалась, відіграла чотири поєдинки на найвищому рівні, два з них – у Хмельницькому. Тепер для хмельничан слова «тачдаун», «нелегальна формація» чи «кік офф» - відомі та зрозумілі. Перед відпусткою футболісти розповіли про враження від виступів в чемпіонаті України та про те, чи побачить наше місто ще таку екзотику.
Майже повний стадіон а очікуванні стартового матчу з американського футболу. Для Хмельницького – справжня новинка, цей вид спорту бачили хіба що у фільмах. Майже половина поєдинку йде на розуміння на перший погляд складних правил та тонкощів. Та коли атакують «Гладіатори» - коментатора майже не слухають. І так зрозуміло – коли хлопці здіймуть тріумфально руки – значить вони забили гол. Чи заробили очки.
Від Дмитра на полі залежить кожна атака команди. Він – квотербек – людина, яка продумує кожен рух, передачу чи забіг. У дебютному для себе сезоні він з партнерами грав в основному пасові комбінації. Щось – виходило, щось – ні, та головне, каже Дмитро, хлопці здобули досвід.
А цей хлопчина – справжня знахідка для «Гладіаторів». Гліб Полушкін і навчається, і працює, та ще й у футбол грає. Спортом займався різним, та в певний час зробив вибір на користь заокеанської гри. У цьому сезоні Гліб заніс 5 тачдаунів у залікову зону суперників. До слова, його партнери зробили це лише 4 рази.
Усі чотири поєдинки чемпіонату «Гладіатори» програли. Та з кожним матчем почували себе все впевненіше. Найближчими до перемоги хмельничани були у Рівному. А ще дали справжній бій київським «Витязям» у Хмельницькому. Менеджер команди Вадим Барбарук каже – головне, що хлопці не отримали серйозних травм.
За «Гладіаторів» у чемпіонаті України грали й футболісти з Кам’янець-Подільської команди «Титани». У обох колективів є спільна проблема – невелика кількість гравців, тому не завжди вдавалось відпрацьовувати технічні елементи. Хмельничани ж ще на початку року оголосили набір у команду. На незвичний та майже невідомий вид спорту люди почали приходити. В основному – молодь.
У цьому році Хмельницький американський футбол навряд чи побачить. «Гладіатори» планують провести кілька товариських поєдинків на виїзді. А далі – готуватимуться до нового чемпіонату. Яким буде його формат поки не знає ніхто, та хлопці кажуть – грати будуть. Адже це подобається і їм, і, як бачимо, глядачам.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21