Бойове самбо. V Всеукраїнський турнір.

Середа, 23 грудня 2015, 14:56
«Самооборона без зброї» або ж «невидима зброя». Саме так називають один з найпопулярніших видів спортивних єдиноборств.
Самбо, як слов’янський вид єдиноборства, на теренах України з’явився на початку минулого століття. Власне, практично тоді, свої витоки бере і бойове самбо. Щоправда, широкого поширення набуло для підготовки силовиків. Наразі, таким видом спорту може займатися кожен: як дорослі, так і діти. Щоправда, у дорослих  виділяють сім вагових категорій, починаючи від 57 кілограмів до + 90 кг. З дітьми ситуація дещо інша. Тут вагових категорій налічується значно більше. Відрізняється  і тривалість бою. У дорослих - 5 хвилин, у дітей - 4 хвилини.
Порівняно зі спортивним, бойове самбо – більш динамічне та травматичне. Техніка ведення бою тут відрізняється – у бойовому самбо дозволяються удари як руками, так і ногами, у спортивному – ні. До того ж, тут діють різні правила. До прикладу, у бойовому самбо більше можливостей для отримання балів.
Також у бойовому самбо можлива дострокова перемога.
Бойове самбо поєднує не лише спорт та самозахист, а й виховання морально-вольових якостей, людяності та патріотизму. Безсумнівно, чільне місце у цьому займає тренерська заслуга. Олег Рудіч – людина з великої літери та тренер від Бога. Свого часу був вільником, згодом захопився бойовим самбо. Він, як ніхто інший знає, як виховувати молоде покоління.
Як тренер з бойового самбо Дмитро Павлюк вже виховав чемпіонів України та світу. Проте, запевняє наставник, більш важливо в дітях виховувати людей.
Дмитро Маноха, чемпіон Європи з бойового самбо, розповідає, спортом займається з самого дитинства. Щоправда, спочатку була вільна боротьба, згодом – бойове самбо.
А цьому хлопчику лише 14. Проте, у свої 14 Дмитро Войтков вже чемпіон України та чемпіон Європи з бойового самбо.
Звісно, чемпіонство дається не просто. Втім, каже Дмитро, емоції на килимі того варті. Попри все, секрету успіху, як такого, немає.
На досягнутому юний чемпіон зупинятися і не думає. Запевняє, у спорті є ще чимало вершин, які потрібно підкорити. Втім, жартує, окрім спортивної слави, у бойовому самбо є ще й інші переваги.
У свої 15 Юрій Давидюк також має чемпіонський титул. Своїми досягненнями, каже хлопець, завдячує тренеру.
А ось цей юнак – прикордонник, учасник АТО та легенда українського самбо. У ваговій категорії більше 90 кілограмів рівних йому немає у всьому світі. Федір Рєпков пригадує, на початках про світову першість і не мріяв.
Сила волі та бажання перемогти – це секрет успіху Федора Рєпкова. Крім того, каже чемпіон, тренерська заслуга є не менш важливою.
На сьогодні в Україні бойове самбо активно розвивається та особливої популярності набуває серед молоді. Наша національна збірна є однією з кращих у світі. Українські самбісти завжди демонструють хороші результати та високий професіоналізм. Приємно відзначити, що серед них чимало подолян. В цілому, Хмельниччина робить значний внесок у розвиток бойового самбо України.
Чільне місце у розвитку такого виду боротьби на Хмельниччині посідає Шепетівський край. Днями тут відбувся Всеукраїнський турнір з бойового самбо.
Для Шепетівщини захід такого рівня не новинка. Завдяки меценатам Всеукраїнський турнір з бойового самбо проводиться вже вп’яте. Окрім спортивних емоцій, учасники отримують і солодкі подарунки.
Вже п’ятий рік поспіль турнір з бойового самбо організовують в честь Святого Миколая Чудотворця.
Такий турнір для Шепетівки став знаковим. Більше того, це не тільки гарна традиція, а й хороша нагода об’єднати спортивне товариство.
Цього разу Всеукраїнський турнір з бойового самбо об’єднав понад 130 учасників з різних куточків України.
Всіх юнаків поділили на 19 вагових категорій.
Однозначно, виключно чоловічий спорт. Бойове самбо формує людей, здатних захистити себе, свою сім'ю та Батьківщину. Саме такий вид боротьби може згуртувати сучасну молодь. Розвивати її духовно, фізично і патріотично.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Останні новини

16:58
На Хмельниччині понад 3 мільйони гривень «віддали» на ліквідацію наслідків стихії  
16:25
Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11     
15:46
Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або ... 
13:05
В Ізяславскому районі горів свинарник. Загинуло 40 тварин Надзвичайники врятували 154 свині.... 
10:49
На Хмельниччині під час купання у ставку втопився чоловік Обставини події з'ясовують.... 
09:11
У Красилівському районі спіймали чоловіків, які крали мак із легального макового поля  
16:53
У Кам’янці-Подільському оштрафували поліцейського за одержання 50 гривень Правоохоронец... 
16:08
Депутати обласної ради обрали нового керманича хмельницького аеропорту Кілька кадрових п... 

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21