Перевірка Хмельничан на Гепатит С

Четвер, 28 липня 2016, 14:22
Лагідний вбивця. Вже 300 людей у нашій області потребують негайного лікування від Гепатиту С. Загалом же по Україні кількість інфікованих складає 2 мільйони осіб. Експерти говорять про пандемію. Безсимптомна хвороба стає помітною лише на останніх стадіях, коли вилікуватись вже практично неможливо. Вперше усі охочі Хмельничани могли пройти безкоштовну перевірку на наявність в організмі страшного вірусу.
В рамках всеукраїнської акції «Вимагаємо ефективного лікування Гепатиту С» «Міжнародний альянс громадського здоров’я» спільно з волонтерами вперше провів у Хмельницькому безкоштовну перевірку на Гепатит С.
Гепатит С – хвороба, що майже не має симптомів, та при відсутності лікування призводить до цирозу печінки або ж онкології і є смертельно небезпечною. Експерти говорять про пандемію, та прирівнюють Гепатит С з вірусом СНІД, розповідають – нині в Україні вже 2 мільйони захворілих.
У Хмельницькій області на сьогодні 300 людей з Гепатитом С потребують негайного лікування. Найбільшими проблемами експерти називають несвоєчасне виявлення хвороби та відсутність у держбюджеті належних коштів на подальше лікування хворих. На відміну від СНІДу, Гепатит С є повністю виліковним, але вартість життя одного пацієнта коливається від 60 до 100 тисяч гривень. Для держави це дорого.
Сьогоднішні експрес-тести коштують по 1,5 тис. грн. кожний, завдяки громадським організаціям хмельничани змогли перевіритись безкоштовно. Костянтин перевірявся на вірус вперше. Радий, що здоровий
Не знехтували шансом перевірити своє здоров’я і ми.
З 23-х чоловік, які обстежились за першу годину, у трьох тест показав Гепатит. Передається хвороба статевим шляхом та через кров. Підхопити вірус можна під час манікюру або ж навіть в кабінеті у стоматолога. Тому тестуватись спеціалісти радять кожному, адже що раніше хворобу виявлять, то дешевшим та ефективнішим буде лікування.
Loading...

Новина дня

У Хмельницькому чоловік прийшов на пошту з вибухівкою Вибухівка в бандеролі. У Хмельницькому затримали чоловіка з вибуховими пакетами.

Останні новини

17:03
Свято великомученика Пантелеймона Святий та лікар – церква вшановує великомученика Пантелеймона.... 
16:07
У Хмельницькому чоловік прийшов на пошту з вибухівкою Вибухівка в бандеролі. У Хмельницькому затримали ч... 
15:12
В обласному центрі буде ще одне нормальне футбольне поле Щоправда, грати на ньому дозволять ще не скоро... 
14:15
У Кам'янець-Подільському районі чоловік ледь не проламав голову рідному брату Тривали... 
12:32
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
19:19
Лікарська недбалість чи випадок: у Славуті через позаматкову вагітність померла пацієнтка  
10:51
У Хмельницькому чоловік намагався поштою відправити гранати Ним виявився житель Мукачево.... 
09:54
Більше трьох годин у Хмельницькому горіло сміттєзвалище Вогонь встиг поширитися на площу 300 квадратни... 

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.08.2016 12:32
Спортцентр. Випуск від 8 серпня
  
09.08.2016 11:45
Підсумковий випуск новин від 7 серпня
  Рік поліції, селянський форум та місяць до Республіки. Те, чим жила Хмельниччина о...
08.08.2016 12:51
Програма "Спортцентр"
  Випуск від 01 серпня
02.08.2016 09:56