Яка ситуація з вакцинами на Хмельниччині?

Минулого місяця на Хмельниччині зафіксували 5 випадків захворювання на кір. У департаменті охорони здоров’я запевняють: ситуацію врахували. Так звана вакцина КПК, що захищає від кору, паротиту та краснухи, в Хмельницькому є. При активному використанні її вистачить на три-чотири місяця. Крім того, в серпні очікують нові поставки.

Загалом, Хмельниччина забезпечена вакцинами частково. Так, сказ, коклюш, дифтерія та правець подолянам не загрожує – тут наявність 100%-а. Проблемними можна назвати вакцини проти гепатиту Б та туберкульозу. Останньої майже немає – на теренах області її очікують до кінця серпня.

Трішки краща ситуація з вакциною проти гепатиту Б. У деяких районах її ще можна знайти. Більше того, нові партії  вже є на складах у Києві. Залишається лише дочекатися розподілу від Міністерства охорони здоров’я.

Ще кілька років тому пацієнти масово відмовлялися від щеплень. Сьогодні ж самостійно цікавляться, коли необхідна вакцина з’явиться у медичних закладах.

Лікарі запевняють, ризик виникнення побічних ефектів – невеликий. Попри рекомендації медиків вакцинувати дитину, молоді матусі продовжують відмовлятися від щеплень. Однак така тенденція останніми роками гальмує – відсоток відмовників зменшився.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Ледь не втопився через оковиту

Ледь не розпрощався з життям через оковиту. 26-го липня, свідомі перехожі та патрульні міста врятували ...