«Бізнес-Варта». В Хмельницькому обговорили шляхи захисту бізнесу від рейдерства

У 2017-му на території України сталося близько семи сотень випадків неправомірного захоплення бізнесу. Ситуація загрозлива не тільки в площині відбирання майна та підприємств. Вже зафіксовані випадки вбивств та зникнення людей. В нашій  області ситуація спокійна. Минулого року на Хмельниччині створилиантирейдерський штаб. Сьогодні ж  відбувся круглий стіл за участю представників бізнесу, влади, силових структур та народних депутатів та громадських  формувань.

В Хмельницькій області за минулий рік зафіксовано лише кілька випадків неправомірного захоплення бізнесу  іншими суб’єктами. Здебільшого це підробка документів. Правники запевняють,  найбільше рейдерам сприяє необізнаність населення в юридичній царині.

З метою захисту бізнесу в Україні була створена громадська організація «Бізнес-Варта». Робота її спрямована на виявлення, протидію та юридичний захист бізнесу, який потрапив у рейдерські тенета.

За словами самих представників бізнесу, наразі потрібно об’єднуватися та працювати над всеукраїнською проблемою  рейдерства.

За оцінками експертів, груп, які займаються незаконним привласненням бізнесу, налічується в Україні близько п’яти десятків. Тому  активісти «Бізнес-Варти» разом із депутатами Верховної ради працюють над врегулюванням  прогалин в законодавстві, якими так часто маніпулюють рейдери. Автором такого нормативно-правового акту є народний депутат України  Сергій Лабазюк.

Учасники зібрання домовилися напрацювати свої пропозиції аби пізніше передати їх на розгляд відповідним структурам.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Кількість відвідувачів зросла на третину… У Старокостянтинівському територіальному сервісному центрі МВС перша річниця

Пан Андрій у Старокостянтинівському сервісному центрі МВС не вперше. Реєстрація транспортного засобу чи заміна посвідчення ...