Призові місця та терапія – як в Дунаєвецькій ОТГ успішно діє кінний театр

Наїзниця Тетяна вже півтора року займається у кінному театрі. За цей час встигла зайняти призові місця на всеукраїнських конкурсах. Такі тренування загартовують тіло , каже дівчина. А спілкування з тваринами – найкращий спосіб для дозвілля.

Крім Тетяни, у кінному театрі села  Іванківці  займається більше десятка дітей. Вихованці вчаться трюкам  у русі, не застосовуючи батога. Та аби досягти вправності – потрібно набратися терпіння, кажуть  наїзники.

Батько цього хлопця – організатор та головний тренер у театрі. Олександр Гуров – старший створив кінне господарство для дітей. Поступово кількість коней тут збільшувалась. Щороку  вихованці  театру здобувають вагомі нагороди  у змаганнях.

Утримувати  породистих коней – завдання недешеве. Тож  у театрі  сподіваються на допомогу меценатів у розвитку кінно-трюкового спорту.

Заняття з кіньми – хороший варіант реабілітації для хворих діток, зокрема ДЦП. Проте, як каже керівник театру – самотужки потягнути витрати на такі процедури важко.

Діти у театрі займаються безкоштовно. Подібне господарство – єдине  у громаді. А успіхи наїзників-джигітів робить їх відомими на усю країну.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

На Старокостянтинівщині органи управління та сили цивільного захисту відпрацьовували механізми взаємодії у разі загоряння складів зі зброєю

Це – макети ракет, що зберігаються на території однієї з військових частин Старокостянтинівщини. За легендою, ...