Харчі для мешканців лісу

Понеділок, 27 січня 2014, 17:31
Як зимується диким тваринам на Хмельниччині
У холодну зимову пору не просто і друзям нашим меншим. У лісі для диких тварин єгері облаштували годівниці та сільниці. За тим, аби харчів вистачало усім щодня тут ретельно слідкують фахівці.
Олені, кабани, косулі, лисиці та зайці – це далеко не повний перелік тварин, які мешкають на території лісових та мисливський угідь Хмельниччини. У морозну та сніжну погоду їм зовсім не солодко. Аби друзям нашим меншим вистачало харчів піклуються єгері. Так у лісах за якими здійснює нагляд «Клуб мисливців Поділля» встановили 10 годівниць, біля яких створені підгодівельні майданчики.
Тварин частують сіном, зерном, кукурудзою, коренеплодами. Аби дістатися у найвіддаленіші куточки лісу фахівці розвозять корма на конях та на снігоходах. Також в урочищі облаштували спеціальні солонці.
Підгодовувати сіллю взимку тварин надзвичайно потрібно, зауважують єгері. Адже вона зберігає вологу в організмі тварини. Також у лісі облаштували гнізда для диких свиней. Вони незабаром потішать поповненням.
Одне з головних завдань введення мисливського господарства – це охорона та відтворення диких тварин, а лише потім раціональне використання мисливського фонду. Для забезпечення цих вимог створена єгерська охорона, яка налічує майже дві сотні людей. На території мисливських угідь області ведеться боротьба з браконьєрством. У тісній співпраці працівників користувачів мисливських угідь, державної лісової охорони, державної екологічної інспекції та міліції постійно здійснюються рейдові перевірки по дотриманню правил полювання.
Водночас працівники мисливських господарств створюють вольєри для утримання та розведення копитних звірів, яких згодом випускають на волю. За останні роки випустили майже дві сотні диких свиней та оленів. 
Loading...

Новина дня

9 травня у Славуті пройшло з червоними прапорами 9 травня у Славуті – з радянською символікою. У День Перемоги ветеранські організації міста пройшли вуличною ходою з червоними стягами. Місцеві депутати ініціювали звернення до Служби безпеки та Міністра внутрішніх справ щодо неналежного виконання славутськими полісменами своїх обов’язків.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 11 травня
  Гостя студії - заступниця Хмельницького міського голови Галина ...
12.05.2017 09:57
Підсумковий випуск новин від 7 травня
  Знову будують, де не можна, одружуються за добу у Хмельницькому та б'ються на меч...
11.05.2017 12:27
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.05.2017 10:48
Досить. Ефір від 10 травня
  Гість студії - Олександр Новосядлий - начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної сист...
11.05.2017 09:57