Інвестиції з-за кордону хмельницькому аеропорту"не світять", гроші шукатиме область

П'ятниця, 11 липня 2014, 12:43
Відправлення внутрішніх і міжнародних рейсів, а також транзит – таким бачить майбутнє аеропорту влада. Але для цього потрібні гроші.

Загальна кошторисна вартість програми відновлення роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький», затверджена у березні 2013 року, становить 41,6 мільйона гривень. Це сума, потрібна на виведення підприємства з кризи, тобто розрахунок з боргами по зарплаті, сплата податків; ремонт злітно-посадкової смуги; навчання персоналу; отримання сертифікату з авіабезпеки; відновлення інфраструктури.

З бюджету області планували виділити 4,511 мільйона, інше – гроші інвесторів. Однак поки що бажаючих не знайшлося.

Тимчасова комісія облради оглядає злітно-посадкову смугу. Фото прес-служби Хмельницької облради

Наразі ситуацію навколо комунального підприємства обласної ради «Аеропорт Хмельницький» вивчає тимчасова комісія, повідомляє прес-служба Хмельницької облради.

- Обласна рада стовідсотково зацікавлена у збереженні аеропорту, ми й надалі продовжуємо вести перемовини із потенційними інвесторами, - зазначив заступник голови облради Ігор Хитрук, якого цитує прес-служба. – Втім, розуміємо, що у зв’язку з напруженою ситуацією в країні розраховувати на іноземний капітал в даний час не доводиться. Тому розвиток аеропорту зараз безпосередньо залежить від асигнувань обласного бюджету.

Довідка: Аеропорт розташовано на відстані 7 км на південний захід від м. Хмельницький. Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений аеропорт, – 127,63 га, у тому числі летовище – 13,2 гектара. Аеропорт має можливість обслуговувати не менше 4 – 6 міжнародних рейсів на добу.

Газета "ВСІМ"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21