ООН пропонує визнати збиття Boeing-777 військовим злочином

Понеділок, 28 липня 2014, 15:49
Збиття терористами літака Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" над територією України може розглядатися як вчинення військового злочину.

Про це заявила Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей у зв'язку з оприлюдненням у понеділок нової доповіді про ситуацію на сході України, інформує сайт ООН.

"Це порушення міжнародного права за даних обставин може прирівнюватися до військового злочину. Вкрай важливим є проведення невідкладного, ретельного, ефективного, незалежного й неупередженого розслідування для з'ясування обставин трагедії", – зазначила Піллей.

Вона звернула увагу всіх учасників конфлікту, в тому числі іноземних бойовиків, що всі причетні до порушень міжнародного права, а особливо до військових злочинів, будуть притягнуті до відповідальності.

Окрім того, Верховний комісар закликала всі сторони "покласти край збройному протистоянню і відновити повагу до верховенства закону і прав людини".

Нагадаємо, 17 липня в Донецькій області було збито пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines Boeing-777. За даними авіакомпанії, на борту літака перебували 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували: 192 громадян Нідерландів (один із них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), четверо німців, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець й один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21