Первинна реєстрація земельних ділянок стала безкоштовною

Середа, 13 серпня 2014, 12:04
Інновація діє з третього липня. Раніше ця процедура коштувала 65 гривень. За повторний витяг з ДЗК доведеться викласти 53 гривні, а за виправлення технічних помилок 161 гривню.
Як повідомили у Головному управлінні Держземагентства у Чернівецькій області, 3 липня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо скасування плати за внесення відомостей до Держаного земельного кадастру та змін до них».
Відповідно до цього Закону, зокрема скасовано плату за державну реєстрацію земельної ділянки, державну реєстрацію обмежень у використанні земель, внесення відомостей до ДЗК про землі в межах адміністративно-територіальних одиниць, внесення змін до відомостей. Водночас надання відомостей із ДЗК (у тому числі – і витягів) є платним, окрім випадків, визначених законом.
Це нововведення навряд чи можна назвати корисним. Це, радше, чергове популістське рішення. Безкоштовною стає тільки первинна реєстрація земельної ділянки та прав на неї у разі приватизації чи набуття на неї права іншим шляхом. Водночас надання відомостей про цю ділянку, витягу з реєстру перед продажем, даруванням, спадкуванням, заставою тощо і далі є платним s лягає на плечі власника. Раніше, коли людина приватизовувала земельну ділянку чи виготовляла технічну документацію, ці відомості вносили до земельного кадастру. За це власник сплачував 120 гривень. Так ось саме цей платіж нині скасували. Це лише мізерна частина із загального списку витрат. Не виключено, що аби компенсувати скасування цього платежу, підвищать плату за витяг із реєстру.
podilska.info
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21