Хмельничани заплатили понад 10 мільйонів гривень військового збору

Четвер, 18 вересня 2014, 15:40
З початку вересня цього року від платників податків Хмельницької області до державного бюджету надійшло майже 4,7 мільйона гривень військового збору. Загалом загальна сума військового «податку», що надійшла з початку його запровадження, склала більше 10 мільйонів гривень.

Фахівці Головного управління Державної фіскальної служби краю наголошують на важливості взяття на контроль перерахування військового збору податковими агентами, які нараховують доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв‘язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, виграшу у державну та недержавну лотерею.

Адже об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри. Як відомо, ставка збору складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21