Непрохані гості на власній землі

Понеділок, 13 жовтня 2014, 17:24
Селяни Копистина можуть залишитися без єдиного пасовища. Їх основний прибуток - продаж молока, тому відсутність землі для випасання худоби – справжнє лихо.
Зневірені та доведені до відчаю. Цими вихідними громада Копистина стала на захист сільських земель. Ще вчора на цих лугах люди випасали худобу. Однак, сьогодні, на людських гектарах, раптом розпочались будівельні роботи.
Зводити автосервісний комплекс в Копистині розпочала родина Шевченків. Підприємці кажуть, мають на це повне право. На підтвердження слів демонструють документи. Земельну ділянку площею один гектар Шевченки придбали майже рік тому у попереднього власника – пана Ребиха.
А от у власність до цього чоловіка колись державні гектари потрапили у 2012 році. Дивне співпадіння, тоді першою особою у Хмельницькому районі був Віктор Коліщак. Не секрет, у той же час саме з його легкої руки, з покон-віків людські пасовища, ледь не магічним чином, переходили у приватну власність. Така ситуація у багатьох селах району. До прикладу, досить молодий за документами пан Ребих поблизу Копистина має одразу дві чималі земельні ділянки.
Жителі Копистина обурення не приховують. Люди зізнаються, ледь зводять кінці з кінцями. А тепер волею хитрого екс-чиновника можуть залишитися без єдиного місця, де випасають худобу.
У непросту ситуацію втрутився дільничний.
Перевірка законності документів правоохоронцями завершиться через тиждень. А власники спірної землі в свою чергу пообіцяли заморозити будівництво. До наступного понеділка.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18