Хорват із українською душею

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 17:47
Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.
Спекотне літо 2015-го. Невеличке селище на Донеччині – Широкіне – постійно під прицілом російських терористів. Їхні бомби та снаряди зупинили тут життя. Серед понівечених смертельним залізом будинків - лишень відчайдушні українські оборонці. Денис Шелер – один з них. Хорват із українською душею. Він полишив усе: Батьківщину, домівку, сім’ю і приїхав до нас, аби допомогти боротися із ворогом.
Нині ми зустрілися із Денисом за тисячу кілометрів від Широкіного, де колись познайомилися. Він приїхав у Хмельницький, бо ніколи ще тут не був. Поки у відпустці, хоче побачити якомога більше українських міст. А їхати є до кого: за роки війни у Дениса з’явилося чимало друзів в Україні. Тай себе, зізнається, відчуває тут «своїм».
 
 
Полк «Азов», в якому, дотепер, служить розвідником Денис, став для нього другою домівкою. І попри те, що добровольці залишили передову лінію фронту, назад у Хорватію він не поспішає. Каже, - допоки в Україні палає війна, його місце тут. Та й роботи, додає, вистачає «з головою». Оскільки сам професійний військовий, - тренує інших бійців.
Запитую Дениса, куди ще планує поїхати після Хмельницького. Неочікувано для мене відповідає: «Назад на Схід». Каже, побратимам потрібна допомога – відпочинок тепер не на часі.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Ексклюзив

Тележурнал ” Відродження ” Випуск 26
  
28.10.2016 18:31
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 25
  
28.10.2016 18:20
Тележурнал ” Відродження ” Випуск 24
  
28.10.2016 18:00
Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18