У Кам’янці-Подільському планують побудувати завод із випуску твердопаливних котлів

Середа, 15 жовтня 2014, 11:14
У Кам’янці-Подільському планують побудувати завод із випуску твердопаливних котлів.

Про це заявив гендиректор комунального підприємства “Міськтепловоденергія” Валерій Гордійчук на сесії Кам’янець-Подільської міської ради.

Він зазначив, що всі котельні та теплові мережі міста на 100 % готові до зими. Також він прозвітував про виконання розпорядження віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, щодо впровадження в Кам’янці-Подільському заміщення газу в котельнях на солом’яні палети.

Це пілотний проект і в Кам’янець в Україні є “першопрохідцем” у цій сфері. Так, станом на жовтень вже функціонує 3 котельні на соломі. До середини грудня планується завершити будівництво ще однієї котельні, що обслуговуватиме лікарню на вулиці Матросова.

За розрахунками пана Гордійчука, за два роки відбудеться 80% заміщення газу на тверде паливо, що дасть змогу зекономити до 40 млн.грн. лише на закупівлі газу.

За два роки планується висадити 2,400 тис. гектарів спеціального виду трави, що росте до 5 метрів у висоту. Це допоможе самостійно отримувати солому для котелень. Також в планах міської влади побудувати в Кам’янці завод по випуску твердопаливних котлів та відкрити сервіс по їхньому обслуговуванню. Для цього вже залучаються американські інвестори. На реалізацію всіх цих планів необхідний час до 2016 року.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21