Собаки атакують - жертвою бездомних тварин стала 7-літня дівчинка

Середа, 15 жовтня 2014, 17:50
Понівечене тіло дитини та психологічна травма - це наслідки нападу зграї безпритульних тварин на семирічну жительку мікрорайону Дубово.
Зараз Настя у важкому стані знаходиться в лікарні, а батьки інших дітей бояться відпускати їх на вулицю. Собаки біля будинку бродять постійно, а віднедавна тут з’явилосяще й потомство.
Того вечора Настя як завжди поверталася від друзів додому. До її будинку залишались лічені метри, проте оскаженілі собаки накинулись на дитину миттєво.
Рятівник Насті знаходився якраз неподалік. Ще одна хвилина - і могло статися найстрашніше. На дитину накинулося одразу декілька собак. 
Жителі будинку стверджують, бродячих собак тут близько десятка. А віднедавна безпритульні тварини ще й потомство обзавелися. Через материнський інстинкт самиці стають ще агресивніші.
Як стверджують жителі будинків по вулиці Купріна - це не єдиний випадок нападу собак на людей. Постраждалими цього літа двічі ставали діти.
Люди вже неодноразово телефонували на підприємства «Спецкомунтранс». Виловити собак комунальникам заважають волонтери та захисники тварин. А ще брак вільного місця у вольєрах. Тож обіцяють максимум стерилізацію, хоче це проблеми не вирішує.
Тим часом в житлово-експлуатаційній конторі про проблему Дубово з бездомними тваринами не чули.
Тим часом маленька пацієнтка дитячої лікарні стала на довгу стежку одужання. Попереду важкий період реабілітації. Окрім того, в Насті психологічна травма.
Лікарі кажуть, дитина перенесла півторагодинну операцію, загрози життю немає. Проте на тілі Насті залишаться значні шрами.
Як каже Сергій Гузенко, щороку до лікарні з укусами тварин потрапляє близько трьохста пацієнтів. Небезпечність таких ран полягає в тому, що в частині випадків лікарі фіксують зараження сказом, проте вакцина імуноглобуліну надходить в медзаклади нерегулярно.
Поки наша знімальна група перебувала в лікарні, родичі дівчинки повідомили нам - щенят та двох бродячих собак комунальники таки забрали. Після нещастя з дитиною в «Спецкомунтрансі» вжили хоча б таких заходів.
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21