На Хмельниччині про податки звітують через Інтернет

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 13:44
З початку року підприємці області отримали понад 15 тисяч безкоштовних ключів електронного цифрового підпису.
За інформацією Державної фіскальної служби Хмельницької області, 98 відсотків платників ПДВ подають звітність в електронному вигляді, серед тих, хто сплачує єдиний соціальний внесок, ця цифра наближається до 91 відсотка. Використовуючи електронний цифровий підпис, представники бізнесу отримують доступ до персонального автоматизованого місця платника, що дає змогу, не виходячи з власного кабінету, звітувати про податки. 
“З початку року підприємці області отримали понад 15 тисяч безкоштовних ключів електронного цифрового підпису. Практика свідчить, що серед представників бізнесу зростає кількість охочих подавати звітність через мережу Інтернет. Тим паче, що сьогоднішні темпи розвитку інформаційних технологій дозволяють навіть варіювати із вибором носія, на який платник може встановити безкоштовне програмне забезпечення, отримане в органах ДФС. Чи то ноутбук або стаціонарний ПК – не важливо. Головне – це зручність електронного формату та економія часу користувача”, - зазначає начальник управління ІТ та обліку платників регіонального представництва Державної фіскальної службиВіктор Поліщук
ДФС нагадує, що з 1 січня 2014 року Акредитований центр сертифікації ключів перейшов на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. Такий формат криптографічних повідомлень унеможливлює підробку та посилює захист інформації від сторонніх осіб. Також для зручності платників податків всі сертифікати, які були видані до 1 січня 2014 року, будуть використовуватися до закінчення терміну їх дії. 
На Хмельниччині електронні ключі цифрового підпису безкоштовно можна отримати у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Державної фіскальної служби, які розміщені у приміщеннях Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Славуті.
Газета "Є"
Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21