Міліція зафіксувала 21 повідомлення про порушення виборчого законодавства

Понеділок, 27 жовтня 2014, 09:12
У день дочасних виборів до Верховної Ради органи внутрішніх справ Хмельниччини зафіксували 21 повідомлення про порушення виборчого законодавства, більшість з яких після проведених перевірок не підтвердилася.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в області.

Жодного тяжкого правопорушення зареєстровано не було. У п’ятьох випадках пильні громадяни, в тому числі і представники громадських організацій, повідомляли про голосування без пред’явлення паспорта, але було також зафіксовано і скаргу, у якій 60-річна мешканка Старосинявського району висловила своє незадоволення тим, що їй не дали бюлетень без пред’явлення паспорта. На думку жінки це також є порушенням, про що вона і повідомила до міліції.

Двічі правоохоронців повідомляли про підкуп виборців на дільницях і в обох випадках в результаті проведеної перевірки інформація не підтвердилася.

Троє виборців з Хмельницького та Кам’янця-Подільського намагалися винести бюлетені із зали для голосування. Всі вони мотивували свій вчинок тим, що перед остаточним вибором хотіли ще раз переглянути інформацію про кандидатів, яка була розміщена при вході на дільницю.

В Ізяславському районі кілька користувачів мобільного зв’язку отримали смс-повідомлення з текстом «голосуйте за опозицію».

Загалом, вибори пройшли спокійно, зазначали в обласній міліції. Не зважаючи на те, що дільниці зачинилися, працівники міліції продовжують їх охороняти, і після підрахунку голосів та складення протоколів супроводжуватимуть голів комісій до ОВК для здачі опрацьованих бюлетенів.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21