З'явився повний текст коаліційної угоди від Порошенка

Середа, 29 жовтня 2014, 12:29
Опубліковано проект коаліційної угоди, яку обговорюють переможці парламентських виборів-2014.

Текст проекту "тільки для цілей обговорення" нараховує 48 сторінок.

В угоді, оприлюдненій на сайті solydarnist.org, прописані зобов'язання членів коаліції.

Пропонується, що робочими органами парламентської більшості будуть Збори коаліції і Рада коаліції.

Збори коаліції скликаються для вирішення найбільш важливих питань діяльності Коаліції, а також якщо Рада коаліції не може прийняти відповідне рішення.

Збори Коаліції скликаються Радою коаліції за її ініціативою або ініціативою будь-якої фракції, що входить до складу Коаліції. Якщо Рада коаліції не скликає Збори на вимогу фракції, така фракція має право скликати Збори самостійно.

Збори коаліції правомочні, якщо на них присутні більшість народних депутатів - учасників Коаліції. Рішення Зборів коаліції приймаються більшістю від народних депутатів - членів депутатських фракцій, які входять у коаліцію.

Раніше джерела повідомляли, що проект коаліційної угоди, запропонований президентом, передбачає передачу опозиції посади віце-спікера і голів комітетів з питань регламенту, з питань свободи слова, з питань культури і духовності, з питань сім'ї молоді та спорту, а також контрольної комісії з питань приватизації.

Квотування посад заступників міністрів проектом угоди забороняється.

Також за цією угодою законопроекти "на виконання програми коаліції" можуть вносити до парламенту уряд, президент або депутати за умови погодження з Виконавчим комітетом реформ.

Gazeta.ua

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21