Вибори студентського мера у Хмельницькому відклали на невизначений термін

Вівторок, 18 листопада 2014, 12:52
У Хмельницькому планується обрати мера серед студентської молоді. Для цього в стінах сесійної зали міської ради зібрались представники майже усіх вишів міста, аби сформувати єдиний студентський орган – Конгрес.

Ініціаторами ідеї виступили студенти Хмельницького університету управління та права. Але, за словами хлопців, свій навчальний заклад вони не представлятимуть.

- Ми плануємо створити єдиний орган, який буде представляти інтереси студентства серед органів місцевого самоврядування, – розповідає один із організаторів Олександр. – До Конгресу ми запрошуємо вузи III-IV рівнів акредитації.

   Однак, серед вишів Хмельницького, на засіданні були представлені не всі. Студентів Національної академії Державної прикордонної служби імені Б. хмельницького та представників Хмельницького інституту соціальних технологій «Україна» не було.

- Свою ідею ми повідомляли представникам цих двох вишів у соціальних мережах, однак жодної реакції не отримали, – пояснює студент.

Інформація про те, що більшість студентів не була проінформована вчасно про захід неодноразово звучала від кількох ВНЗ.

Окрім цього, на подальші вибори студентського очільника вплинули і деякі організаційні моменти. Палкі дискусії серед студентів виникли і через статут Конгресу, який, за словами присутніх, був недопрацьованим та не враховував інтереси всіх ВУЗів нашого міста.

На засіданні був присутній екс-студентський мер Львова Іван Попович. Глава львівського студентства розповів, з чого необхідно починати створення представницьких органів.

- Кандидата в мери від навчального закладу повинні делегувати або студентська рада або профком, – зазначив Попович. – Як ви можете говорити щось про статут, якщо немає навіть єдиного створеного студентського органу.

Окрім цього, екс-мер подав пропозицію підготувати презентацію кожного кандидата, цим самим організувати повноцінні передвиборні гонки студентів. В планах провести виборчу кампанію, яка  буде відбуватись за всіма правилами – з необхідною реєстрацією, голосуванням.

- Мером може стати людина, яка вже чогось досягла у житті до цього моменту, – каже Іван Попович. – Нехай з кожного вишу Хмельницького йде у кандидати від двох до чотирьох осіб. Щоб не було несправедливості, то хай це буде залежати від самого закладу – якщо невеликий – дві особи, якщо більший заклад – 3-4 кандидати. Також, обов’язковою має бут інавгурація із запрошеними представниками влади – або міським головою, або його заступниками. Ви повинні набувати собі значимість, – радить колишній студентський мер.

Газета "ВСІМ"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21