Симчишин: За рік бюджетна “дірка” Хмельницької області скоротилася на 187 мільйонів

П'ятниця, 12 грудня 2014, 12:21
Протягом 2014 року дефіцит бюджету Хмельницької області скоротився на 187 мільйонів гривень і на середину грудня становить 43 млн. грн.

Про це заявив перший заступник голови Хмельницької ОДА Олександр Симчишин в ефірі місцевого каналу “ТВ7+”.

“Ми робимо все можливе, а часом і неможливе, аби вирішувати проблемні питання. Коли починався бюджетний рік дефіцит бюджету області становив 230 мільйонів гривень. А місячний фонд заробітної плати по області приблизно 270 млн. гривень. Тобто, була ймовірність, що люди за місяць могли недоотримати свою зарплату. Ми розуміли, що прийшовши до влади, маємо серйозну дірку в бюджеті. І, починаючи з квітня, вжили усіх заходів, аби мінімізувати дефіцит бюджету. Ми щодня працювали над цією проблемою. Та зробили так, що на кінець року дефіцит становивлише 43 млн. гривень”, – наголосив посадовець.

Водночас Симчишин визнав, що подекуди траплявся “ексцес виконавця”: коли бюджетників за власний рахунок відправляли у вимушені відпустки.

“Діяли, як у попередні роки: щоб зекономити бюджетні кошти, відправляли вчителів, лікарів у відпустки за власний рахунок. Такі випадки ми жорстко присікали, оскільки це неприпустимо. Маємо провести такі заходи оптимізації, аби економія була реальною, а не дутою, як у випадку з відпустками за власний рахунок”, – заявив перший заступник голови ОДА.

Він додав, що за рахунок субвенції з державного бюджету на суму 61 млн. грн на оплату праці освітянам, медикам, проблем із виплатою заробітної плати бюджетним працівникам Хмельницької області до кінця року не буде.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21