Під Хмельницьким може вирости хімічний завод

Четвер, 08 січня 2015, 11:52
На землях колишнього військового містечка №61 (село Івашківці Хмельницького району) може з’явитися хімічний завод.

Про це йдеться в публікації “Індустріальний парк на Хмельниччині: бути чи не бути?.

“Ось приходить ФОП О.С. Польова, яку, до речі ніхто в очі не бачив, оскільки приїжджають лише її представники. Забирає в оренду 24 приміщення, 25 га землі. Натомість нібито обіцяє працевлаштувати близько 200 чоловік, а громада отримає 8 млн. грн. Каже, що буде займатися хімічним виробництвом (засоби захисту рослин). А де відповідні дозволи? Погодження з екологічними громадськими організаціями? Якщо завтра розіллють якусь хімію, хто нестиме за це відповідальність?” – наголосив депутат Хмельницької районної ради Леонід Козловський.

Водночас депутат райради заявив, що є потенційний інвестор, який готовий зайти в індустріальний парк (саме за землях колишнього військового містечка громада Хмельницького району розглядає створення індустріального парку як інструменту  для залучення інвестицій та швидкого економічного зростання), побудувати завод з виробництва олії, вкласти інвестицій на 25 млн. дол. США.

Довідка.  Індустріальні парки – це значні інвестиції у реальний сектор економіки; використання земель, не придатних для ведення сільського господарства; нові робочі місця; збалансування внутрішнього ринку; розвиток експорту та імпортозаміщення; добробут та соціальна стабільність населення.

НГП

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21