«Теперішні економічні реалії роблять із українців жебраків» – нардеп

Вівторок, 17 березня 2015, 12:19
Проведення реформ та припинення війни на сході – можуть стати факторами реальної економічної стабільності в Україні. Таку думку висловив народний депутат України Серій Лабазюк у коментарі.

За  словами політика, українці опинились на межі бідності через зростання цін на  товари першої необхідності, послуги ЖКГ, інфляцію та ріст курсу долара.  «Ціни  останнім часом ростуть як на дріжджах – уже не по днях, а по годинах! З кожним  днем заробітки українців все більше знецінюються. Елементарно, буханець хліба,  який раніше, в середньому, коштував п’ять гривень, зараз – подорожчав вдвічі.

Ось вам і економічні реалії… Це вже не можна назвати затягуванням пасків. Це  реальне затягування зашморгу на шиях людей. Теперішні економічні реалії роблять  із українців жебраків», – наголосив нардеп.

В першу чергу, подорожчання такого соціально важливого  продукту, як хліб, нардеп пояснює тим, що  вартість зерна  прив’язана до курсу долара, який нині нестабільний і в останні місяці значно  зріс. Окрім цього, велике значення в ціні хліба відіграє транспортна  складова та енергоносії, практично 80% яких Україна купує за  кордоном.

«У  зв’язку з ростом цих всіх складових хлібопекарі працювали з мінімальною  рентабельністю. Вони були змушені підняти ціну хліба, щоб компенсувати понесені  затрати і щоб взагалі не зупинити підприємство», – наголосив С. Лабазюк.

За  словами нардепа, поки не буде стабільності, не припиниться війна і громадяни не  побачать реальних реформ в країні, прогнозувати щось неможливо.

«Це  стосується не тільки хліба чи курсу гривні, а й економіки в цілому. В свою  чергу, мінімальна пенсія та мінімальний прожитковий мінімум на сьогодні не  здатні забезпечити навіть фізичного виживання значної частини людей», – вважає  нардеп.

С. Лабазюк нагадав, що  депутатська група «Воля народу» ще перед прийняттям змін до Держбюджету-2015  вимагала від Уряду прийняти постанову щодо індексації нинішнього рівня  мінімальних зарплат і прожиткового мінімуму на 30%. Однак досі це питання нерозглянуте.

НГП

Новина дня

Собачі бої У селі Черепова Хмельницького району собаки бійцівської породи алабай два місяці поспіль тероризують людей. Місцеві жителі запевняють: «чужинець» з Хмельницького, влаштував на занедбаній фермі справжню буцегарню для 15 собак. Більшу частину тварин тримає просто неба. Практично не годує і влаштовує тоталізатор – собачі бої без правил.

Ексклюзив

Топ-5 сейвів 1/4 фіналу плей-офф екстра-ліги з футзалу
  
23.04.2015 13:07
Топ-5 голів 1/4 фіналу плей-офф Екстра-ліги з футзалу
  
23.04.2015 13:05
Анонс матчу Спортлідер+ - Ураган
  
21.04.2015 16:37
Спортцентр
Випуск від 20 квітня. 1. Огляд 2-х матчів серії плей-офф ЧУ з футзалу між командами Спортлідер+ та Титан-Зоря. 2. Огляд інших сері...
21.04.2015 12:27