На Інститутській протестують проти незаконного будівництва

П'ятниця, 24 липня 2015, 09:47
Зелена зона під загрозою – на Інститутській забудовник хоче знищити дерева задля спорудження будинку.
Замість парку – житловий масив. Мешканці вулиці Інститутської проти знищення дерев в їхньому мікрорайоні. На місці колишньої артезіанської свердловини у міській раді вирішили побудувати житло для медиків. Однак люди згуртувались та вирішили врятувати клаптик землі від небезпечного будівництва, адже гаражі у мікрорайонів вже постраждали від зсувів грунту.
Близько 450-ти дерев зеленої зони в цьому мікрорайоні потрапили під загрозу знищення. Спочатку на придатній для будівництва ділянці невідомі вивели з ладу артезіанську свердловину, кажуть жителі навколишніх будинків. До тож міська рада своїм рішенням про забудову цього місця, проігнорувала громадські слухання та порушила Закон "Про Мораторій забудови рекреаційних зон". Незважаючи на всі «але», забудовник, маючи дозвіл на розбудову ділянки, почав підготовку до майбутньої роботи. Першою зрізали березу, після цього мешканці почали чинити опір таким діям та підняли на ноги увесь квартал. Замість будинку бажають тут бачити парк відпочинку, проте підрядник не хоче іти на поступки, кажуть мешканці.
Невідомі люди, що зацікавлені у будівництві дому, неодноразово провокували мешканців на конфлікт, кажуть члени ініціативної групи.
Місцеві гаражі вже постраждали від зсувів грунту, а нове будівництво може їх взагалі знищити. Під загрозою зникнення і дитячий майданчик.
Свою територію та місце відпочинку віддавати під гучну роботу кранів та екскаваторів не хочуть – тому свою позицію планують розширити навіть до масштабів вуличного протесту. Адже на місці сумнозвісного будівництва бажають бачити парк відпочинку.
Мешканці житлового масиву вирішили боронити зелений куточок гуртом. Для цього написали звернення в міськраду, зібрали збори та запросили і підрядника, і депутатів, і виконуючого обов’язки мера Костянтина Чернилевського. До людей прийшли не всі – проте обранці, що все ж відгукнулися на запрошення громади вирішили шукати в конфліктній ситуації компроміс.
Представники виконкому визнають - дозвіл на будівництво дали, а думку громади не спитали. Тому і з забудовником, і з членами земельної комісії у міськраді організують круглий стіл для вирішення проблеми.
Мешканці масиву очікують вирішення конфлікту вже на наступному засіданні земельної комісії. Якщо будівництво на місці майбутнього парку не перенесуть, хмельничани обіцяють розгорнути загальноміські протести.

Новина дня

На Інститутській протестують проти незаконного будівництва Зелена зона під загрозою – на Інститутській забудовник хоче знищити дерева задля спорудження будинку.

Ексклюзив

Програма "Досить"
  Нечистоти у Сатанові
23.07.2015 15:11
KARMAN
  KARMAN – безпрецедентне явище у світі музики! Хто б міг подумати, що двоє молодих хлопців з Хмельницького, які взялися за написання треків під б...
21.07.2015 16:57
Анонс програми "В полі зору"
  Копійчана приватизація відпочинкових баз
21.07.2015 16:35
Програма "На варті"
  Випуск від 15-го липня
21.07.2015 13:06