На Хмельниччині податкові ухильники відшкодували вісім мільйонів гривень

П'ятниця, 31 липня 2015, 12:24
З початку року в обласній фіскальній службі зареєстрували більше 40 кримінальних проваджень, третина яких складає ухилення від сплати податків.

Завдяки руйнуванню кримінальних схем ухилення від оподаткування державна скарбниця отримала 8 мільйонів гривень. Найбільше фінансові махінації службові особи здійснюють у сфері експортно-імпортних операцій.

"Загалом з початку 2015 року зареєстровано понад 40 кримінальних проваджень, з яких переважна більшість за тяжкими статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, третину становлять ухилення від сплати податків, -розповідають у прес-службі обласної фіскаьної служби. - Як правило, домінують фінансові махінації службових осіб суб‘єктів підприємництва, що входять до груп ризику, у сфері експортно-імпортних операцій з сировиною та готовою промисловою продукцією".

За результатами розслідувань кримінальних проваджень оголошено 12 повідомлень про підозру, до суду направлено 10 обвинувальних актів.  На Хмельниччині викрито 7 кримінальних правопорушень, які стосуються тендерних махінацій з бюджетними коштами, у тому числі порушено 3 кримінальних провадження за статтею 209 Кримінального кодексу України.

«Від податкового шахрайства зазнає збитків не лише бюджет, але й легальний бізнес, адже схемні махінації позбавляють його здорової цінової конкуренції і нівелюють нормальні європейські умови інвестування та розвитку», - цитує прес-служба першого заступника начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Андрія Банашка.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21